Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericssons nya succé: "Det ser lovande ut"

Foto: Frederic Le Floc H
Foto: Diego Azubel / Epa / Tt
Foto: Eric Vargiolu

Marcus Ericsson följde upp det fina kvalet från förra loppet när han tog sig vidare till tredje kvalomgången i Kinas grand prix.

– Det finns all anledning att vara nöjd från Saubers sida, kommenterar Eje Elgh i Viasats sändning.

Inför Malaysias grand prix gjorde Marcus Ericsson sitt bästa kval någonsin, när han tog sig vidare till kvalomgång tre där han fick tionde bästa tid.

Och på lördagen var det dags igen. Svensken tog sig återigen vidare till tredje kvalomgången inför Kinas grand prix.

– Jag är mycket imponerad över hur teamet jobbar, väldigt disciplinerat. Det är jättekul att de lyckas avancera till Q3, kommenterar Eje Elgh i Viasats sändning.

"Ser mycket lovande ut"

Även i detta kval slutade Ericsson på en tionde plats, precis bakom Sauber-stallkamraten Felipe Nasr.

Snabbast var Mercedes Lewis Hamilton, fyra hundradelar före stallkamraten Nico Rosberg. Tredjeplatsen knep Ferraris Sebastian Vettel.

– Det här ser mycket lovande ut från en svensk synvinkel om inte annat, med Marcus Ericsson i topp tio där, kommenterar Elgh.

– Det finns all anledning att vara nöjd från Saubers sida.

"Känns väldigt hoppfullt"

Även Ericsson själv var mycket glad över sin placering.

– Det känns väldigt hoppfullt inför i morgon. Jag har en bil som är inställd mer för race än för kval, det känns riktigt bra, säger han till Viasatsport.se.

Svensken är också nöjd över att även stallkamraten placerade sig på topp tio.

– Överlag en bra dag för oss. Framförallt som team eftersom vi hade båda bilarna i Q3, det är vi väldigt nöjda med, säger han.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.