Marcus Ericsson. Foto: ZURAB KURTSIKIDZE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNMarcus Ericsson. Foto: ZURAB KURTSIKIDZE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Marcus Ericsson. Foto: ZURAB KURTSIKIDZE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Marcus Ericsson med sina mekaniker – som han hyllar i intervjun med DN. Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNMarcus Ericsson med sina mekaniker – som han hyllar i intervjun med DN. Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Marcus Ericsson med sina mekaniker – som han hyllar i intervjun med DN. Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ericssons kritik – mot sitt eget stall

Publicerad

Marcus Ericsson startar som nummer 17 i Baku på söndagen.

I en intervju med Dagens Nyheter i dag riktar han samtidigt kritik mot sitt stall Sauber.

– Det var inte rätt beslut, säger formel 1-svensken.

Marcus Ericsson är inne på sin fjärde formel 1-säsong – men de stora framgångarna har uteblivit. Han tog poäng i tre lopp 2015 men sedan dess har det inte blivit några fler. 

– Det här är fjärde året jag kör formel 1 nu och jag har varit i botten hela tiden. I början var det ännu jobbigare. Nu har jag lärt mig att hantera det. Jag har har utvecklats och mognat som förare, men det vill jag visa i resultat också, säger han till DN.

Marcus Ericsson riktar kritik mot att Sauber bestämt sig för att köra med Ferraris fjolårsmodell av motorer.

– Det visar sig väl att det inte var rätt beslut av teamet. Vi visste att vi skulle få ett handikapp i slutet av säsongen. Men vi har det redan från början, säger Ericsson till DN – samtidigt som han hyllar teamets sätt att göra det bästa av materialet.

Sauber sparkade stallchefen

Tidigare i veckan sparkade Sauber stallchefen Monisha Kaltenborn – och det kom uppgifter om att anledningen var att hon vägrat favorisera Ericsson framför stallkamraten Pascal Wehrlein. För några dagar sedan gick Marcus Ericsson ut och röt ifrån mot ryktena om att en intern schism låg bakom beslutet.

– Det är påhittat och respektlöst mot alla som jobbar i Sauber, sa han. 

 

BERGGREN: Sauber-kaoset handlar inte om Marcus Ericsson.  

Ericsson avtal med Sauber går ut

Under söndagen tävlar Marcus Ericsson i azeriska huvudstaden Baku och startar på plats 17. Svenskens avtal med Sauber går ut efter säsongen. Enligt rådgivaren Eje Elgh vill stallet redan nu förlänga avtalet – men något beslut om nästa säsong har inte tagits.

– Det kan komma något bättre, säger Eje Elgh till DN.

https://twitter.com/Ericsson_Marcus/status/878857111110905856
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag