Foto: PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: ROMAN PILIPEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: ROMAN PILIPEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ROMAN PILIPEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ericssons historiska F1- bedrift: ”Surrealistiskt”

Publicerad

I helgen kör Marcus Ericsson sitt 80:e formel 1-lopp.

Det innebär att han passerar Stefan "Lill-Lövis" Johansson, och blir den svensk som kört tredje flest formel 1-lopp någonsin.

– Det är sjukt hur snabbt tiden går, men samtidigt häftigt, säger Ericsson till Viasat. 

I helgen drar formel 1-cirkusen vidare till Baku och Azerbajdzjans Grand Prix för säsongens fjärde lopp.

För Marcus Ericsson blir det karriärens 80:e Grand Prix-start – något som innebär att han passerar Stefan "Lill-Lövis" Johansson på listan över de svenska förare som kört flest formel 1-lopp.

– Det är stort och sjukt när man säger det. Det känns inte som 80 lopp, och det känns inte som att det var så länge sedan som man stod där i Melbourne och gjorde debut. Det är sjukt hur snabbt tiden går, men samtidigt häftigt, säger Marcus Ericsson till Viasat. 

 

LÄS MER: Nya uppgifterna om Michael Schumachers miljarder 

 

Marcus Ericsson: ”Det är coolt”

Marcus Ericsson kommer nu att hamna som nummer tre på listan – men han är inte särskilt långt bort från första plats. Kvar att passera finns de svenska motorsportikonerna Jo Bonnier med 104 GP-starter och Ronnie Peterson, som startade 123 lopp.

– Det är ingenting man håller koll på men det är coolt och häftigt och surrealistiskt att vara med uppe bland de namnen, säger Ericsson till Viasat.

Ericsson har dock en bit kvar till Ronnie Petersons övriga rekord. Under sin karriär samlade han ihop totalt 26 pallplatser, varav tio stycken vinster. Han tog även 14 pole positions, innan han tragiskt gick bort i olycka på italienska Monza 1978.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om formel 1-säsongen 2018

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag