Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ericssons historiska F1- bedrift: ”Surrealistiskt”

Foto: PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: ROMAN PILIPEY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

I helgen kör Marcus Ericsson sitt 80:e formel 1-lopp.

Det innebär att han passerar Stefan "Lill-Lövis" Johansson, och blir den svensk som kört tredje flest formel 1-lopp någonsin.

– Det är sjukt hur snabbt tiden går, men samtidigt häftigt, säger Ericsson till Viasat. 

I helgen drar formel 1-cirkusen vidare till Baku och Azerbajdzjans Grand Prix för säsongens fjärde lopp.

För Marcus Ericsson blir det karriärens 80:e Grand Prix-start – något som innebär att han passerar Stefan "Lill-Lövis" Johansson på listan över de svenska förare som kört flest formel 1-lopp.

– Det är stort och sjukt när man säger det. Det känns inte som 80 lopp, och det känns inte som att det var så länge sedan som man stod där i Melbourne och gjorde debut. Det är sjukt hur snabbt tiden går, men samtidigt häftigt, säger Marcus Ericsson till Viasat. 

 

LÄS MER: Nya uppgifterna om Michael Schumachers miljarder 

 

Marcus Ericsson: ”Det är coolt”

Marcus Ericsson kommer nu att hamna som nummer tre på listan – men han är inte särskilt långt bort från första plats. Kvar att passera finns de svenska motorsportikonerna Jo Bonnier med 104 GP-starter och Ronnie Peterson, som startade 123 lopp.

– Det är ingenting man håller koll på men det är coolt och häftigt och surrealistiskt att vara med uppe bland de namnen, säger Ericsson till Viasat.

Ericsson har dock en bit kvar till Ronnie Petersons övriga rekord. Under sin karriär samlade han ihop totalt 26 pallplatser, varav tio stycken vinster. Han tog även 14 pole positions, innan han tragiskt gick bort i olycka på italienska Monza 1978.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om formel 1-säsongen 2018

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!