Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ericssons fina gest efter poängsuccén

Ericsson är målmedveten och siktar högt i årets F1-säsong. Foto: FLORENT GOODEN / FLORENT GOODEN / DPPI MEDIA/IBL DPPI AGENCE DE PRE
Det kommer uppdateringar till bilen, menar Ericsson. Foto: PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Marcus Ericsson imponerade stort i Bahrains GP. 

Men Ericsson och hans team har haft det jobbigt fram till årets säsong. 

– Vi hade en två år gammal Ferrarimotor. Det är inte optimalt, säger Ericsson.

Svenske formel 1-åkaren Marcus Ericsson gjorde ett starkt resultat i Bahrains GP. Ericsson slutade på nionde plats och kunde därför säkra två VM-poäng efter en dramatisk avslutning. 

Men de senaste säsongerna varit svåra för Ericsson och hans team, Sauber .

– De sista två åren har väldigt tuffa för teamet. De har haft det tufft ekonomiskt och inte kunnat utveckla bilen särskilt bra. Förra året hade vi en bil med två år gammal Ferrarimotor och det är inte optimalt, säger Marcus Ericsson.

Sauber har utvecklat en ny bil inför årets säsong och Alfa Romeo är numera sponsor av teamet.  

– Alfa Romeo har kommit in som storsponsor och det finns helt andra ekonomiska resurser i teamet. De har byggt en helt ny bil med helt nytt koncept. Man märker att det finns helt andra förutsättningar och möjligheter till att göra bättre resultat. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om formel 1-säsongen 2018

 

”Det som betyder något”

Det var Ericssons bästa tävling på över två och ett halvt år och den 27-årige svensken har hyllats för sin insats. 

– Det är alltid kul när folk uppskattar vad man gör. Men jag lägger inte så mycket tid på det, jag är själv väldigt nöjd med min insats och teamet. Att se glädjen i teamet och hur nöjda de var, det är vad som verkligen betyder något. 

 

 

Härnäst väntar det GP i Shanghai. Ericsson hoppas att teamet kan ta med sig en positiv energi från Bahrain till helgens lopp i Kina. 

– Nu ska vi bygga vidare på framgången i helgen, det är ju en nystart. Det är mycket som hänt i teamet. Att redan andra tävlingshelgen vara på poängplats, det är en jätteboost för alla i teamet. Nu siktar vi på att ta poäng igen. 

 

LÄS MER: Här finns svaret på Schumacher-gåtan.

 

”Det var otäcka bilder”

Otäcka scener utspelade sig i Bahrains GP när Kimi Räikkönen råkade köra på en av Ferraris mekaniker. Marcus Ericsson såg bilderna i efterhand. 

– Det är klart att det var otäcka bilder, det tror jag alla är överens om. Som tur var gick det väl förhållandevis bra, även om han vart allvarligt skadad kan det alltid gå värre när såna saker händer, säger Ericsson. 

GP-tävlingen i Bahrain avgjordes sent vilket gjorde att Ericsson inte kunde fira sin insats. Men innan avresan till Kina blir det åtminstone lite festligheter. 

– Jag ska bjuda teamet på middag, jag vill tacka dem för hårt jobb i helgen. Det blir köttrestaurang, jag hoppas grabbarna och tjejerna i teamet tycker det blir bra. Sen är det fullt fokus på helgen i Kina. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!