Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericssons f1-premiär i fara - Sauber förlorade

Foto: Patrik Lundin

BILSPORT. Marcus Ericssons Formel 1-stall Sauber förlorade tvisten i australisk domstol mot sin före detta reservförare Giedo van der Garde, rapporterar journalister på plats.

Därmed har den 29-årige nederländaren i teorin rätt att få köra Australiens GP i helgen.

van der Garde är övertygad om att han ska få köra söndagens lopp. För att få köra behöver han få den så kallade "superlicensen", som han tror att han kan få ganska snabbt.

– Sauber måste jobba med oss nu. Det finns inget annat alternativ, säger han till reportrarna.

Det är ännu oklart hur domslutet påverkar Marcus Ericsson och hans stallkamrat, brasilianaren Felipe Nasr. Sauber ska under morgonen anmäla två förare till loppet.

Tänker vidta åtgärder

van der Gardes adovokat säger efter domslutet att man kommer att dra Saubers ledning inför rätta om de inte följer domslutet. Som en första åtgärd fick man ett domstolsbeslut på att begära ut en lista på Saubers tillgångar i Australien, det vill säga formel 1-bilarna och övrig utrustning.

Giedo van der Garde hävdade att han hade kontrakt med Sauber i år, och fick rätt i en schweizisk domstol. För att få köra helgens F1-premiär i Melbourne vände han sig till en australisk domstol, som gav honom rätt att göra det.

Sauber överklagade. Det hela drogs i återigen i domstol i natt – men med samma resultat.

TT

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.