Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericssons drömstart förstördes i Bahrain

Foto: Srdjan Suki / Epa / Tt
Foto: Clive Mason

Marcus Ericsson fick en drömstart i Bahrains Grand Prix och jagade en fin placering.

Men på 27:e varvet fastnade svensken i depån efter en stor miss av Saubers team.

– Nej, nej, nej! Det var absolut det som inte fick hända!, utbrister kommentatorn Janne Blomqvist i Viasat Motor.

Ericsson gick i mål som 14:e man och missade därmed poäng.

Efter att ha åkt i andra kalvomgången fick Marcus Ericsson startnummer 13 i Bahrains Grand Prix.

Det visade sig vara ett lyckonummer, med tanke på svenskens fina start på loppet.

Ericsson ställde sig lite snett direkt i starten och kom i väg perfekt på utsidan av fältet. Redan i första kurvan gick han upp jämsides med Felipe Nasr som startade som nummer nio – och passerade honom.

Drömstarten tog Ericsson till en nionde plats i fältet. Svensken hade därmed passerat Felipe Nasr, Sergio Perez, Romain Grosejan och Carlos Sainz.

– Kolla Marcus start! Vilken grym igångsättning! Han fortsätter startprocessen väldigt starkt genom hela fältet, säger kommentatorn Janne Blomqvist i Viasat Motor.

"Bättre fäste"

Efter tio varv låg Ericsson fortsatt på nionde plats i rygg på Nico Hülkenberg och 13 sekunder efter Lewis Hamilton. Ett pitstop tvingade honom ner ett antal placeringar – men svensken svarade med att komma tillbaka starkt.

På 16:e varvet var Ericsson tillbaka i rygg på Hülkenberg – och passerade honom i en kurva. Svensken avancerade därmed upp till en åttondeplats.

– Det där var väldigt, väldigt snyggt uträttat av Marcus, säger Elgh.

– Det här är något annat än vi har sett tidigare under säsongen. Vad kul att han får gå framåt och inte bara åka defensivt, säger Blomqvist.

Halvvägs in i loppet pekade allt på att Ericsson var på väg mot en fin placering.

Då hände det som inte fick hända.

"Nej, nej, nej!"

På 27:e varvet gick Ericsson in för sitt andra depåstopp – och fastnade i över 40 sekunder i depån. Saubers team lyckades inte få loss Ericssons vänster framdäck och dyrbara sekunder rann i väg.

– Nej, nej, nej! Det var absolut det som inte fick hända!, utbrister kommentatorn Janne Blomqvist.

Ericsson tappade nio placeringar på missen – och kom ut som 17:e man.

– Det är det här vi inte vill se. Tänk att det ska vara en sådan grej som avgör när han gjort en sådant jättebra race fram tills nu. Trist! Mycket, mycket trist, säger Blomqvist.

Slutade om 14:e man

Kommentatorsduon förklarade senare att orsaken till haveriet var att en mutter från däcket som skulle bytas ut fastnade i bilen, och att teamet därför inte fick fast det nya däcket. Därför var man tvungen att göra om hela proceduren från början.

– Det där händer lite då och då, men det är tråkigt när det händer. Väldigt trist, kort och gott, säger Blomqvist.

Ericsson svarade på nytt med stark åkning efter Saubers miss. Svensken körde upp sig till en 14:e plats och missade poäng på grund av missen – men lovordades för sin insats.

– Han visar på mycket, mycket på racekraft i dag, säger Eje Elgh i Viasat Motor.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.