Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ericsson: ”Vet att jag kör för min framtid”

Foto: JORGE LEMUS / ZUMA PRESS/IBL
Foto: JASON BEHNKEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Marcus Ericsson riskerar att förlora sin plats i Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Marcus Ericsson har haft en tuff debutsäsong i Indycar.

Hans nuvarande team har inlett ett samarbete med McLaren och svensken riskerar att förlora sin plats till nästa säsong.

– Jag vet att jag kör för min framtid resten av säsongen, säger Marcus Ericsson till SportExpressen inför helgens race. 

Nyligen presenterades nyheten att Marcus Ericssons nuvarande team Schmidt Peterson Motorsports går samman med McLaren och Chevrolet för en storsatsning i Indycar nästa säsong.

Hur det påverkar Marcus Ericssons framtid är oklart.

– Jag har inget kontrakt för nästa säsong så helgens sista fyra race blir viktiga för mig. Men jag brukar trivas som bäst när jag har som mest press på mig i slutet av säsongen. Jag är redo att leverera, säger han.

I USA är den hetaste spekulationen just nu att Marcus Ericsson blir kvar i Indycar, men att han kommer kör för något annat team.

 – Det är klart det blir spekulationer. Jag tycker jag har visat att jag har potential även om resultaten inte blivit som jag hoppats. Jag tycker jag förtjänar att få köra vidare i teamet och vill gärna vara kvar. Men vi får se hur det blir. Andra team har också hört av sig till mig, säger Marcus som har en andraplats som bästa resultat den här säsongen. 

Marucs Ericsson: ”Jag är superladdad” 

I helgen är det ovalracing på Pocono Raceway som gäller.

– Jag är superladdad. Jag har haft jättebra fart i i tre race i rad. Det finns både fart och potential. Och jag har gjort tre ovalrace hittills den här säsongen, kommit sjua en gång och senast gjorde jag en miss som kostade en pallplats. Jag känner att jag kan göra något riktigt bra i helgen.

Riktigt bra i senaste racet var Felix Rosenqvist, som kom tvåa, hans första pallplats för säsongen.  Totalt i mästerskapet är Felix sjua och Marcus på 15:e plats.

– Felix gjorde det väldigt bra senast, säger Marcus

Rosenqvist är säsongens rookie i  Indycar och har även hyllats av legendaren och teamkompisen Scott Dixon, som själv var rookie när Kenny Bräck körde Indyracing i USA.

– Felix kommer vinna många race framöver, sa Dixon efter senaste racet.

För Marcus tog förra racet slut i första kurvan, då han blev påkörd.

– That´s racing. Du kan inte vinna ett race i första kurvan, men du kan förlora ett race i första kurvan. Men nu tänker jag inte på det, utan bara på att göra ett bra resultat i helgen.