Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericsson slutade på 14:e plats i Montreal

Här stannar Marcus Ericsson – oväntat.Foto: Viasat Motor
Marcus Ericsson.Foto: Patrik Lundin

Marcus Ericsson körde i mål på 14:e plats i Kanadas GP.

Men det var nära att han inte ens kom i mål. Strax efter målgång stannade svensken mitt på banan.

– Marcus stannade direkt efter målgång för att känna sig säker på att det finns bränsle kvar för ett bränsleprov, säger Viasats kommentator Janne Blomqvist.

VM-ledaren Lewis Hamilton vann loppet.

Marcus Ericsson hade vissa förhoppningar om att kunna sluta topp tio och sno åt sig nya VM-poäng efter en tung period i Formel1-säsongen.

Men även om han gjorde ett fullt godkänt lopp från 12:e startplats, så var han aldrig riktig nära att blanda sig i poängstriden, och slutade 14:e.

– Oerhört märkligt lopp. Man kommer hit och väntar sig att allt ska hända, att det ska bli massa incidenter och att förare ska bryta, men nu skötte sig alla exemplariskt, sa Viasats expert Eje Elgh, som även är manager för Marcus Ericsson.

Stannade mitt på banan

Ericsson slutade också två placeringar före stallkollegan och främste konkurrenten Felipe Nasr. Men direkt efter målgång utspelade sig märkliga scener när Marcus Ericsson plötsligt stannade mitt på banan.

– Marcus stannade direkt efter målgång för att känna sig säker på att det finns bränsle kvar för ett bränsleprov, säger Viasats kommentator Janne Blomqvist.

Den snabba banan i Montreal är extremt bränslekrävande, vilket ställde höga krav på teamens strategier.

Mercedes lyckades som vanligt prickfritt med taktiken. VM-ledaren Lewis Hamilton startade i pole position och levererade en perfekt lopp och körde hem segern utan större dramatik, före stallkollegan i Mercedes Nico Rosberg. Finländaren Valtteri Bottas knep tredjeplatsen.

Hamilton leder nu VM-ställningen på 151 poäng, före Rosberg som har 134 poäng.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.