Marcus Ericsson. Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNMarcus Ericsson. Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Marcus Ericsson. Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Marcus Ericsson. Foto: PATRIK LUNDIN / BILDBYRÅNMarcus Ericsson. Foto: PATRIK LUNDIN / BILDBYRÅN
Marcus Ericsson. Foto: PATRIK LUNDIN / BILDBYRÅN

Ericsson sågas: "Blev utklassad"

Publicerad

Marcus Ericsson hoppas fortsatt på ett nytt kontrakt av Sauber.

Men i ansedda Guardian rankas svensken som den sämsta F1-föraren av samtliga aktiva – och kritiseras hårt.

"Han har blivit utklassad av Pascal Wehrlein", skriver tidningen.

Formel 1-säsongen är över med Lewis Hamilton som tämligen överlägsen världsmästare.

Silly Season tar vid, och en av de som står i störst fokus är Marcus Ericsson. Svensken har inget kontrakt över nästa säsong. Uppgifter inifrån F1-cirkusen gör gällande att mycket pekar på att han får förlängt förtroende hos Sauber, som ännu inte har offentliggjort vilka som blir förare nästa år. 

Enligt uppgifter vill motorleverantören Ferrari se sina juniorförare Charles Leclerc och Antonio Giovanazzi i teamet.

Och samtidigt tär väntan på svensken. Efter en 17:e plats i säsongsavslutningen i Abu Dhabi uttryckte Ericsson sin oro.

– Jag skulle vilja ha ett klart besked redan nu, jag vill veta vad som ska hända. Framför allt på hösten tycker jag att jag visat att jag förtjänar att vara kvar, sa han till Viasat efter loppet.

"Hans rykte har inte förbättrats"

Men när F1-säsongen summeras får svensken hård kritik av den ansedda tidningen Guardian, som recenserar samtliga förare i F1-eliten.

Av samtliga tjugo förare rankas Marcus Ericsson som den 20:e och sämsta av samtliga. Tjugondeplatsen blev också han slutgiltiga placering i totalracet.

"Tillför uppbackning men inte mycket mer till Sauber. Svensken var i alla fall hyfsat stabil sett att ta sig i mål med bilen i helt skick, med 14 fullföljda lopp där han var väldigt nära att ta poäng vid två tillfällen. Men sett till att han blev utklassad av (Pascal) Wehrlein och att han kraschade när säkerhetsbilen var ute i Monaco så har hans rykte inte förbättras", recenserar Guardian.

Guardians motorexpert Giles Richards fortsätter sin recension i än hårdare ordalag och går tvärtemot Marcus Ericssons påstående om att han "förtjänar att vara kvar":

"Startfältet skulle må bättre av att Sauber (och Ferrari) använde F2-mästaren Charles Leclerc i stället nästa säsong", skriver han.

Nästa års F1-säsong börjar med försäsongstester i februari och därefter premiär i Australien den 25 mars.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag