Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericsson sågas: "Blev utklassad"

Marcus Ericsson.Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Marcus Ericsson.Foto: PATRIK LUNDIN / BILDBYRÅN

Marcus Ericsson hoppas fortsatt på ett nytt kontrakt av Sauber.

Men i ansedda Guardian rankas svensken som den sämsta F1-föraren av samtliga aktiva – och kritiseras hårt.

"Han har blivit utklassad av Pascal Wehrlein", skriver tidningen.

Formel 1-säsongen är över med Lewis Hamilton som tämligen överlägsen världsmästare.

Silly Season tar vid, och en av de som står i störst fokus är Marcus Ericsson. Svensken har inget kontrakt över nästa säsong. Uppgifter inifrån F1-cirkusen gör gällande att mycket pekar på att han får förlängt förtroende hos Sauber, som ännu inte har offentliggjort vilka som blir förare nästa år. 

Enligt uppgifter vill motorleverantören Ferrari se sina juniorförare Charles Leclerc och Antonio Giovanazzi i teamet.

Och samtidigt tär väntan på svensken. Efter en 17:e plats i säsongsavslutningen i Abu Dhabi uttryckte Ericsson sin oro.

– Jag skulle vilja ha ett klart besked redan nu, jag vill veta vad som ska hända. Framför allt på hösten tycker jag att jag visat att jag förtjänar att vara kvar, sa han till Viasat efter loppet.

"Hans rykte har inte förbättrats"

Men när F1-säsongen summeras får svensken hård kritik av den ansedda tidningen Guardian, som recenserar samtliga förare i F1-eliten.

Av samtliga tjugo förare rankas Marcus Ericsson som den 20:e och sämsta av samtliga. Tjugondeplatsen blev också han slutgiltiga placering i totalracet.

"Tillför uppbackning men inte mycket mer till Sauber. Svensken var i alla fall hyfsat stabil sett att ta sig i mål med bilen i helt skick, med 14 fullföljda lopp där han var väldigt nära att ta poäng vid två tillfällen. Men sett till att han blev utklassad av (Pascal) Wehrlein och att han kraschade när säkerhetsbilen var ute i Monaco så har hans rykte inte förbättras", recenserar Guardian.

Guardians motorexpert Giles Richards fortsätter sin recension i än hårdare ordalag och går tvärtemot Marcus Ericssons påstående om att han "förtjänar att vara kvar":

"Startfältet skulle må bättre av att Sauber (och Ferrari) använde F2-mästaren Charles Leclerc i stället nästa säsong", skriver han.

Nästa års F1-säsong börjar med försäsongstester i februari och därefter premiär i Australien den 25 mars.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.