Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ericsson poänglös: ”Det blev inte bra”

Marcus Ericsson i sin bil under loppet. Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ericsson fyllde 28 år under söndagen, men fick inte fira med poäng. Foto: EIBNER/JERRY ANDRE / IMAGO/EIBNER IMAGO SPORTFOTODIENST

Efter att ha tagit poäng i tre av de senaste fem loppen hoppades Marcus Ericsson på en succé i dagens lopp på Monza. Svensken fick dock i stället ett riktigt mardrömsdag, efter en incident som inträffade alldeles efter start.

– Det blev inte bra, säger Ericsson till Viasat efter loppet.

Marcus Ericssons födelsedag har genom åren ofta inträffat i samband med Italiens Grand Prix på Monza. Så även denna helg. Sauber-föraren hoppades därför kunna få lite extra tur i dagens lopp, och sa inför loppet att nya poäng vore den perfekta 28-årspresenten.

Så blev dock inte fallet.

Svensken startade från 18:e plats och fick sitt lopp förstört redan på det första varvet, när han på raksträckan in i den första kurvan körde ihop med Toro Rossos Brendon Hartley. Ericsson fick sitt hjul punkterat och tvingades till att dyka in i depån direkt, samtidigt som Hartley fick avbryta loppet.

– Det var inget bra race. Jag gjorde en grymt bra start och jag vet inte exakt vad som hände sedan, men jag slog i och fick punktering. Även golvet tog skada och det blev en lång eftermiddag efter det, säger Marcus Ericsson till Viasat efter loppet.

Ericsson utan poäng på sin födelsedag

Ericsson, som startat på soft-däcken, försökte därefter att köra resten av loppet på supersoft. Det höll dock inte hela vägen, och med tio varv kvar att köra tvingades svensken in ytterligare en gång för att lägga på ett nytt set med supersoft, efter att de andra däcken gett upp.

– Vi försökte köra hela vägen men det blev inte så lyckat, säger Ericsson.

Marcus Ericsson gick till slut i mål på 16:e plats, fyra platser bakom teamkamraten Charles Leclerc. Lewis Hamilton vann loppet, före Kimi Räikkönen på andra och Valtteri Bottas på tredje plats.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!