Marcus Ericsson slutade på 13:e plats. Foto: ANDRE PENNER / AP TT NYHETSBYRÅNMarcus Ericsson slutade på 13:e plats. Foto: ANDRE PENNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Marcus Ericsson slutade på 13:e plats.  Foto: ANDRE PENNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SEBASTIAO MOREIRA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: SEBASTIAO MOREIRA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: SEBASTIAO MOREIRA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ericsson hyllas efter ödesloppet i Brasilien

Publicerad

Sebastian Vettel tog hem Brasiliens grand prix samtidigt som Lewis Hamilton stod för en monsterupphämtning. 

Svensken Marcus Ericsson tog hem en 13:e plats – och hyllades av sin chef. 

– Jag tycker vi gjorde en stark andra halva av racet, säger Ericsson till Viasat Sport.

Men tävlingarna i helgen har väckt en hel del säkerhetsfrågor. Detta efter att flera stall – däribland Ericssons Sauber – utsatts för rånförsök. 

Efter fredagens träningsvarv i Brasilien pistolhotades flera av Lewis Hamiltons stallkamrater när de försökte lämna anläggningen. 

– Pistolskott avfyrades. Flera hade pistoler mot tinningen, sade Hamilton till Daily Mirror. 

Under söndagen hände det igen. 

Inför loppet blev Saubers skåpbil påkörd, varpå beväpnade gärningsmän närmade sig Marcus Ericssons stallkamrater. 

"Antingen följde de efter oss eller så fick de reda på att en skåpbil var på väg åt det hållet", skrev ingenjörschefen Ruth Buscombe, på Twitter, som också uppmanade andra att "vara försiktiga". 

Dessförinnan hade även stallet Williams och representanter från Internationella Bilsportsförbundet (FIA) utsatts för liknande brott, vilket har fått många att ifrågasätta säkerheten kring grand prix i Brasilien, skriver The Telegraph.

"Det här händer varje år vi är här. Formel 1 måste göra mer, det finns inga ursäkter!", skriver den brittiska stjärnan Lewis Hamilton på Twitter. 

https://twitter.com/LewisHamilton/status/929325142018347008?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.telegraph.co.uk%2Fformula-1%2F2017%2F11%2F12%2Farmed-robbers-attack-fourth-vehicle-carrying-f1-personnel-raising%2F

Väl på banan stod den brittiska Mercedes-föraren för en monsterupphämtning. Lewis Hamilton klättrade 16 placeringar men nådde aldrig hela vägen fram, utan fick nöja sig med en fjärde plats. 

I stället var det Sebastian Vettel som tog hem förstaplatsen. Valtteri Bottas slutade tvåa och finländaren Kimi Räikkonen trea.

– Jag är väldigt lycklig, framför allt för gänget som är hemma i Maranello och som har jobbat otroligt hårt, säger segraren Vettel enligt The Guardian. 

Marcus Ericsson hyllas: "Starkt race"

Marcus Ericsson lyckades knipa en 13:e plats – efter en skakig start. Svensken slutade precis framför stallkamraten Pascal Wehrlein. 

– Jag hade svårt med balansen under den första stinten på soft-däck. När vi gick över till supersoft kändes det bättre. Balansen och greppet var tillbaka till det normala och jag hade en bra andra stint, säger Ericsson till Viasat Sport. 

– Tyvärr fastnade jag bakom Lance och det var svårt att passera honom. Men trots det tycker jag vi gjorde en stark andra halva av racet.

Efter loppet hyllades han av chefen Frederic Vasseur.

– Marcus hade ett starkt race och var inte särskilt långtifrån våra närmsta konkurrenter, säger han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag