Foto: FLORENT GOODEN / FLORENT GOODEN / DPPI MEDIA/IBL DPPI AGENCE DE PRE
 Foto: FLORENT GOODEN / FLORENT GOODEN / DPPI MEDIA/IBL DPPI AGENCE DE PRE

Ericsson flyttas fram i starten

Publicerad

Sebastian Vettel har gett sig själv de bästa förutsättningarna för att hålla kampen om VM-titeln i formel 1 vid liv.

Tysken var nio hundradelar snabbare än Max Verstappen i tidskvalet och startar från pole position i söndagens lopp.

VM-ledaren Lewis Hamilton kom på tredje plats. Britten säkrar VM-titeln om han kommer sämst femma i Mexikos grand prix.

Marcus Ericsson följde upp den lovande insatsen i USA förra helgen med att komma på 16:e plats i kvalet. Han vann den viktiga matchen i matchen mot stallkamraten Pascal Wehrlein med en dryg tiondel.

– Jag tycker jag fick ut det mesta av bilen. Jag var före Pascal som var huvudmålet, men även båda Haas-bilarna, så jag är jättenöjd med det, sade Marcus Ericsson till Viasat.

Ericsson flyttas fram till 14:e startruta i söndagens lopp sedan de båda McLaren-bilarna fått bestraffningar på grund av att stallet gjort förändringar i motorerna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag