Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericsson bekräftar: Kan gå till rivalen

Foto: LYNN BO BO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN

Marcus Ericsson har kopplats ihop med en flytt till Williams.

Nu bekräftar F1-svensken att han har kontakt med rivalstallet.

– Vi får se närmsta veckorna vad som händer, det är spännande tider, säger han.

 

Se intervjun med Marcus Ericsson i spelaren ovan.

Den svenske formel 1-stjärnan Marcus Ericsson är ryktenas man för tillfället.

Svensken, som tillhör Sauber, har kopplats ihop med en flytt till konkurrenten Williams och nu när F1-cirkusen har kommit till Singapore var svenskens framtid ett av diskussionsämnena.

Och 27-åringen erkänner att det pågår ett snack med Williams.

– Det är mycket rykten just nu, jag vet att mitt management har kontakt med Sauber och med ett par andra team, bland annat Wiliams. Vi får se närmsta veckorna vad som händer, det är spännande tider, säger Ericsson i en intervju med Viasat.

Marcus Ericsson bekräftar: I kontakt med Williams

Ericssons fokus just nu, förutom kommande GP-tävlingen i Singapore, är annars att säkra en plats i formel 1 även nästa säsong.

Även om han är självsäker vill han inte ta ut något i förskott.

– Man kan aldrig vara säker, men det är det som är målet, att köra formel 1 nästa säsong, säger han.

Marcus Ericsson är inne på sin tredje säsong med Sauber. Tillsammans med team-kamraten Pascal Wehrlein prenumererar han på platserna i den absoluta botten, men trots den ibland starka kritik som Ercisson får, tror experten Janne Blomqvist att Ericsson inte behöver oroa sig för sin plats nästa säsong.

– Jag vet att det finns en del svenskar som är tveksamma till om han kommer få bli kvar i formel 1 överhuvudtaget. Jag är inte lika orolig över den saken, verkligen inte, utan jag tror att ett worst case scenario är att köra vidare för Sauber, säger han i F1-podden. 

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.