Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericsson bekräftar: Helt klart för Sauber

Foto: Rungroj Yongrit / Epa / Tt

Marcus Ericsson är klar för Sauber.

Den svenske F1-föraren bekräftar under lördagen att han lämnar Caterham tills nästa säsong.

– Det känns som ett perfekt steg att ta, säger Ericsson till SportExpressen.se.

Marcus Ericssons framtid i formel 1-cirkusen har en längre tid varit högst osäker.

Hans stall Caterham dras med stora ekonomiska problem och i nuläget är det osäkert om de har råd att köra även nästa säsong. Under sena torsdagskvällen kom uppgifter att Ericsson var klar för Sauber – som nu visar sig stämma.

"Väldigt stolt"

Under lördagskvällen bekräftar svensken att han kör för Sauber från och med nästa säsong.

– Jag precis fått den bästa tidiga julklappen någonsin. Sauber har givit mig ett stort förtroende och det gör mig väldigt stolt, säger han i ett pressmeddelande.

När SportExpressen.se når Ericsson berättar han om glädjen över att flytten äntligen är klar.

– Det känns riktigt bra. Det har ju varit en tuff vecka här med allt som har hänt med Caterham och att jag inte kör nu i helgen. Och att då få de här nyheterna, att man är klar för Sauber för nästa år, är ju grymt roligt, säger han.

"En perfekt möjlighet"

Sauber har sedan tidigare haft bland andra Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen i sitt stall. Och Ericsson tror att stallet kommer att ge honom chansen att ta nästa steg i sin karriär.

– Jag tror att det är en perfekt möjlighet för mig. Jag kommer till ett stall som är kända för att utveckla förare och för att utveckla unga förare framför allt. De har haft många väldigt duktiga förare genom åren och hjälp dem i deras karriärer, säger han.

– Jag tror att det är en perfekt plattform för mig att bli en etablerad formel 1-förare och göra bra resultat. Så det känns som ett perfekt steg att ta.

Precis som Caterham har Sauber under året haft det tufft ekonomiskt, men värvningen av Ericsson ska hjälpa dem. Enligt uppgifter till schweiziska Blick tar Ericsson, som stöttas av en mycket rik privatperson, med sig över 150 miljoner kronor in till stallet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.