Ericsson bäste svensk: ”Hade otur med det”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Helgens andra Indycar-lopp på Iowa blev nästintill en repris av det första. Bäste svensk blev Marcus Ericsson, som återigen slutade på en niondeplats.

”Ett riktigt bra resultat kommer snart, jag känner det på mig!”, skriver han på Instagram.

Josef Newgarden startade loppet från pole och tog även målflagg först av alla. Det är första gången som en förare som startat från pole vinner på kortovalen Iowa Speedway, och den andra gången den här helgen som Penske tar hem segern.

Där bakom slutade Newgardens teamkamrat Will Power tvåa samtidigt som Graham Rahal knep den sista pallplatsen.

För svensk del blev loppet i princip en kopia av det från gårdagen. Både Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist misslyckades med sina strategier och fick i slutändran nöja sig med nionde respektive femtonde plats.

– Ingen fantastisk helg, men vi har lärt oss mycket och det var viktigt att få genomföra båda loppen med alla tre bilar, säger Felix Rosenqvist. Det ger oss ett bra underlag med data att analysera. Det har fattats lite grepp och fart i bilen, framför allt i trafik, och jag hade hoppats på att åka härifrån med ett bättre resultat, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Marcus Ericsson med ny plats i topp 10

För Ericssons del innebär resultatet att han fortsätter sin trend av topp tio-placeringar.

”Jag körde upp mig till P5 men fick otur med gulflagg på banan just efter mitt andra depåstopp. Jag tappade ner till P12 efter det men körde upp mig och fick ett nytt resultat inom topp tio. Men bilen kändes bra ikväll! Ett riktigt bra resultat kommer snart, jag känner det på mig!”, skriver Ericsson på Instagram.

Nästa lopp körs på Mid-Ohio den 9 augusti.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.