Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En av världens rikaste körde på fotografen

Efter olyckan.Foto: Micke Fransson

Michal Solowow är just nu nummer 891 på Forbes lista över världens rikaste personer och han är tolva på listan över VM-förarna i årets Rally Sweden. Den 52-årige polackens finansimperium är värt 2,1 miljarder dollar! Men det är inte för att bli ännu rikare som han kör Rally Sweden.

– Det handlar om adrenalin, ingenting annat. Det är därför jag kör, säger han efter lördagens sista specialsträcka.

Solowow har precis kommit i mål på sextonde bästa tid och även om han inte har med tätstriden att göra så är han inte helt oäven bakom ratten. Han har varit på pallen i internationella rallyn och kört jämnt mot förare i världseliten. På VM-nivå kör han bara enstaka rallyn och det svenska rallyt är en favorit.

– Det är ett av de trevligaste och mest spännande rallyna att köra.Det finns inget roligare än att köra på snö och is, säger han. Det har varit bra förhållanden i år, bättre än förväntat utifrån hur det såg ut i torsdags.

Blev påkörd

Och det var i torsdags olyckan var framme. Det var då Solowow gjorde en avåkning på fullfartstestet i Råda. En fotograf kom i vägen och skadades.

– Han stod där man inte ska stå och avåkningar sker. Tack gode gud att det gick bra, annars hade jag avslutat rallyt, säger Solowow med stort allvar i rösten.

 

JOAKIM TÄRNSTRÖM

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.