Efter olyckan. Foto: Micke Fransson
Efter olyckan. Foto: Micke Fransson

En av världens rikaste körde på fotografen

Publicerad

Michal Solowow är just nu nummer 891 på Forbes lista över världens rikaste personer och han är tolva på listan över VM-förarna i årets Rally Sweden. Den 52-årige polackens finansimperium är värt 2,1 miljarder dollar! Men det är inte för att bli ännu rikare som han kör Rally Sweden.

– Det handlar om adrenalin, ingenting annat. Det är därför jag kör, säger han efter lördagens sista specialsträcka.

Solowow har precis kommit i mål på sextonde bästa tid och även om han inte har med tätstriden att göra så är han inte helt oäven bakom ratten. Han har varit på pallen i internationella rallyn och kört jämnt mot förare i världseliten. På VM-nivå kör han bara enstaka rallyn och det svenska rallyt är en favorit.

– Det är ett av de trevligaste och mest spännande rallyna att köra.Det finns inget roligare än att köra på snö och is, säger han. Det har varit bra förhållanden i år, bättre än förväntat utifrån hur det såg ut i torsdags.

Blev påkörd

Och det var i torsdags olyckan var framme. Det var då Solowow gjorde en avåkning på fullfartstestet i Råda. En fotograf kom i vägen och skadades.

– Han stod där man inte ska stå och avåkningar sker. Tack gode gud att det gick bra, annars hade jag avslutat rallyt, säger Solowow med stort allvar i rösten.

 

JOAKIM TÄRNSTRÖM

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag