Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ekström är aktuell för Svenska rallyt

Foto: Jan-Erik Berggren
Foto: BACKMANS FOTO
Mattias Ekström kan göra comeback i Svenska rallyt efter framgångarna i Dakarrallyt. Bilden till höger från när Mattias Ekström 2006 körde Svenska rallyt i en Skoda.
Foto: Jan-Erik Berggren/Backmans foto

RIYADH. Den förre rallycrossvärldsmästaren Mattias Ekström tävlar på ökensand i Dakarrallyt. Men sanden ska bli snö och is när Ekström kommer till Sverige för Race of Champions.

Och det kan bli en fortsättning i Sverige för Ekström.

– Jag och Emil funderar på att köra Svenska rallyt, säger Ekström till SportExpressen.

Carlos Sainz Sr, Stephan Peterhansel och Mattias Ekström. Så ser Audis storsatsning på Dakarrallyt ut. Stjärntrion har radat upp topplaceringar i Saudiarabien men på grund av tekniska problem – främst med stötdämparna – blir det ingen framskjuten totalplacering. 

Mattias Ekström var tvåa på den sjätte specialsträckan och var efter första halvan av tävlingen bäste Audiförare totalt.

– Det har varit lite upp och ner. Första dagen hade vi problem med navigeringen och så gick dämparen sönder. Jag körde 40 mil med bara en stötdämpare bak, det var inget vidare, berättar Ekström.

Problemen med stötdämparen har drabbat alla tre bilarna och i flera omgångar. Mattias förlorade sträcksegern efter en liten navigeringsmiss strax före målgång. Ekström och Bergkvist missade den sista kontrollpositionen före målgången och fick göra en piruett framför publiken och vända tillbaka ett par kilometer.

Målet att nå målet

Men målsättningen för Audi är i år att se och lära och att trimma in den nya elektrifierade drivlinan. Mattias Ekströms Audi drivs av en elmotor men det är en bensinmotor som genererar el till batteriet. Fördelen är bättre vridmoment och en användbar effektkurva samt att det banra går åt hälften så mycket bensin som för konkurrenterna. Nackdelen är att bilen väger mer, cirka 150 kg mer än motsvarande konkurrent.

Men Audi planerar att sänka vikten redan inför nästa års Dakarrally och modifiera tävlingsbilarna. Redan i årets tävling har de visat att de kan hänga med de snabbaste – bara bilarna håller.

Mattias Ekström styr mot Sverige och Piteå när han tävlat klart i Saudiarabien. Ekström tillhör det med världsstjärnor sprängfyllda startfältet i Race of Champions. Ekström har vunnit ROC flera gånger tidigare och blir en av huvudfavoriterna i år, trots konkurrens från F1-förare som Sebastian Vettel och Mick Schumacher. Mattias Ekström kör för Sverige tillsammans med flerfaldige rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson. En intressant intern fight blir den mellan Sverige och Norge då Norge ställer upp med Petter och Oliver Solberg. Petter har haft flera tuffa fighter med svenskarna i 

Vill köra snabb bil

Och det kan bli en fortsättning på snö och is för Ekström. Under dagarna i Saudiarabien har han och kartläsaren Emil Bergkvist snackat om att anmäla sig till Svenska rallyt i Umeå i februari. VM-tävlingen flyttar för första gången norrut efter alla år i Värmland och tävlingen, den andra i årets VM-serie, körs 24-27 februari.

– Anmälningstiden har inte gått ut än och det skulle vara kul att köra Svenska igen, säger Ekström.

– Jag och Emil körde i rally-SM där så vi känner till vägarna. Vi funderar på att köra.

Kommer Ekström till start blir han det andra stora svenska hoppet efter Oliver Solberg som tävlar i WRC-klassen för Hyundai. Ekström har tidigare tävlat i Svenska rallyt för Mitsubishi, i grupp N, och för Skoda i WRC. Det är nya regler för rally-VM i år vilket gör det lite oklart vilken bil Ekström skulle kunna tävla i. Och Ekström vill själv inte avslöja några förhandlingar:

– Jag vill köra en snabb bil, svarar han lagom kryptiskt.

Efter en framgångsrik karriär som racerförare, bland annat med STCC-segern 199 och DTM-titlar 2004 och 2007 vann Ekström rallycross-VM 2016. Han har också tävlat i Nascar, V8 Supercar och Race of Champions. Förra året tävlade Ekström i elbilsserien Extreme E i en Abt Cupra.

I årets Dakarrally tävlar Mattias Ekström för Audi men har också sitt eget team EKS med två bilar i en av prototypklasserna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.