Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter skräck-krachen – har lämnat sjukhuset

Foto: C More.
Foto: C More.

Vetlandas speedwayförare Peter Ljung har fått lämna Eksjö lasarett efter kraschen i elitseriepremiären mot Dackarna (46–44).

– Förutom att han är blåslagen och fått en hjärnskakning är han hyfsat okej, säger Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand till SVT.

Kraschen skedde i det elfte heatet av tisdagens match. Peter Ljung kolliderade med Dackarnas Avon van Dyck, for över luftstaketet och in i en av de vadderade lyktstolparna runt banan.

Kommer missa flera matcher

Ljung lär nu missa flera av Vetlandas kommande elitseriematcher, definitivt torsdagens bortamöte med Lejonen. Innan han sätter sig på speedwaycykeln igen måste han gå igenom den så kallade hjärntrappan, ett återhämtningsprogram efter en hjärnskakning.

– Nu ska han inte röra en telefon, en ”padda” eller använda en skärm på 72 timmar, säger Wirebrand.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.