Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter Ericsson – de kan också bli utan F1-plats

Foto: FRANCK ROBICHON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

För en vecka sedan kom beskedet att Marcus Ericsson tappar sin styrning i formel 1.

Nu tätnar kampen om de sista platserna nästa säsong – där risken är stor att några av sportens största talanger är de som hamnar utanför.

Årets silly season i formel 1 har varit galnare än på många år, med en rockad av förändringar över hela gridden.

I början av förra veckan kom beskedet att Marcus Ericsson förlorar sin plats i Sauber och i stället tar över rollen som teamets tredjeförare, vilket innebär att nästa års formel 1-säsong körs utan någon svensk i startfältet.

Nyheten som fått störst påverkan på resten av startfältet kom dock ett par veckor tidigare, när Daniel Ricciardo i slutet av augusti meddelade att han lämnar Red Bull. Den australiske föraren kommer i stället att köra för Renault nästa år – ett beslut som chockade både motorsportvärlden och hans eget team.

Ricciardo ersätter Carlos Sainz, som i sin tur ersätter Fernando Alonso i McLaren. Flytten innebär dock att det begränsade antalet platser för förare som inte kör för Red Bull nu är ännu färre – vilket i sin tur har lett till att Esteban Ocon hamnat i kläm.

Den unge Force India-föraren har visat framfötterna under sina år i formel 1 – men står utan kontrakt och ser nu ut att förlora sin plats till förmån för Lance Stroll, vars pappa nyligen räddade teamet från konkurs.

”Försöker få en plats”

Mercedes teamchef Toto Wolff har bekräftat att Ocon i somras erbjöds platser i två olika team och att det enda 22-åringen behövde göra var att välja.

Nu finns inget av alternativen kvar.

– Jag försöker fortfarande få en plats. Men är det så att jag tvingas sitta vid sidan av banan nästa år så är jag säker på att jag är tillbaka 2020 igen, säger Ocon på presskonferensen inför helgens lopp i Japan.

Han kan även få sällskap av Stoffel Vandoorne. Båda har hyllats till skyarna som framtida världsmästare – men efter två säsonger där Vandoorne inte lyckats nå upp till samma nivå som teamkamraten Fernando Alonso har 26-åringen nu förlorat sin plats hos McLaren, för att lämna plats åt den nye supertalangen Lando Norris.

– Formel 1 känns väldigt osannolikt för mig just nu. Jag har pratat med flera team i olika serier, så förhoppningsvis har jag nyheter att komma med snart, säger Vandoorne på torsdagens presskonferens.

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!