Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter bråket: ”Tror inte han riktigt förstod vad jag sa”

Bernie Ecclestone står fast vid sina ord om Lewis Hamilton.
Foto: GEPA PICTURES/ MARIO BUEHNER / GEPA BILDBYRÅN
Hamilton har flera gånger tagit kampen för mörkhyades rättigheter.
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Bernie Ecclestone står fast vid sina ord om Lewis Hamilton och rasism.

Den 90-årige tidigare F1-bossen hävdar nu att Hamilton blir utnyttjad av personer som tjänar pengar på honom.

– Lewis måste vara försiktig, säger Bernie Ecclestone i en uppmärksammad intervju med Telegraph.

Bernie Ecclestone, 90, har länge varit en av personerna som förknippats mest med formel 1. Tidningen F1 Racing utsåg Ecclestone till sportens viktigaste person någonsin 2003 efter att han varit med och styrt sporten i flera decennier.

Under det senaste året har Bernie Ecclestone bland annat uppmärksammats för att han återigen blev pappa vid 89 års ålder och för sitt infekterade bråk med världens bäste förare Lewis Hamilton.

Ecclestone hävdade att mörkhyade människor ofta är mer rasistiska än vita i samband med Black Lives Matter-demonstrationerna och Lewis Hamilton slog tillbaka med ett långt inlägg på Instagram.

”Bernie är från en annan generation men det är precis det här som är felet – okunniga uttalanden som visar hur långt vi har kvar innan vi faktiskt kan leva i ett jämställt samhälle”, skrev Hamilton.

Bernie Ecclestone om bråket med Hamilton

Nu har Ecclestone återigen pratat om bråket med Lewis Hamilton. Han ångrar inga tidigare ord och säger att han vill förbjuda Hamilton att ha en T-shirt med texten ”Black Lives Matter”.

– Om jag fortfarande hade bestämt så hade det inte varit någon som burit en sådan T-shirt på podiet, det är ett som är säkert. Hundra procent, och det skulle inte ha varit förare som knäböjde innan tävlingar, säger Ecclestone till Telegraph.

Ecclestone fortsätter:

– Jag håller med om att sporten borde göra mer för att främja mångfald men den ska inte användas som ett (politiskt) redskap. 

Intervjun har återigen väckt uppmärksamhet i England och citerats i de största tidningarna under veckan. 

”Ingen vet var pengarna tar vägen”

Han tycker att Lewis Hamilton reagerade på fel sätt när Ecclestone pratade i samband med Black Lives Matter-demonstrationerna förra sommaren.

– Jag tror inte att han riktigt förstod vad jag sa. Jag håller med om att vi måste ge folk en chans. Glöm inte att jag var den första personen som satte en svart kille i en formel 1-bil. Och jag stöttade honom och har stöttat en himla massa svarta människor. Men Lewis har rätt till sin åsikt.

Ecclestone berättar också vad han har sagt till Anthony Hamilton, Lewis Hamiltons pappa.

– Lewis måste vara försiktig eftersom han används av människorna som stöttar Black Lives Matter. De tjänar väldigt mycket pengar på det och ingen vet vart pengarna tar vägen, säger han till Telegraph.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.