Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duellen fortsätter i Mercedes-stallet

KRIGAR OM VM-TITELN. Lewis Hamilton och Nico Rosberg är stallkamrater, men också de främsta konkurrenterna om VM-titeln.. Foto: REUTERSFoto: Edgar Su

Ena stunden goda stallkamrater.

I nästa bittra rivaler.

I morgon fortsätter Mercedes-duellen om VM-titeln mellan Nico Rosberg och Lewis Hamilton i Singapores GP.

- Jag måste plocka fram mitt absolut yttersta för att slå honom, säger VM-ledaren Nico Rosberg om Lewis Hamilton.

Nico Rosberg vs. Lewis Hamilton

1:a Australien Bröt

2:a Malaysia 1:a

2:a Bahrain 1:a

2:a Kina 1:a

2:a Spanien 1:a

1:a Monaco 2:a

2:a Kanada Bröt

1:a österrike 2:a

Bröt Storbritannien 1:a

1:a Tyskland 3:a

4:a Ungern 3:a

2:a Belgien Bröt

2:a Italien 1:a

238 Totalpoäng 216

Nico Rosberg och Lewis Hamilton har tagit dubbelsegrar åt Mercedes i sju av 13 lopp så här långt under årets formel 1-säsong.

Samtidigt har deras kamp om VM-titeln spårat ur flera gånger, både på och utanför banan. Mercedes-stallet fick kalla till krismöten för tre veckor sedan när Rosberg körde in i Hamilton, när de kämpade om segern i Belgiens GP på Spa-banan.

"De är två fiender"

En förbannad Hamilton tvingades bryta och hävdade att Rosberg kraschat in i honom medvetet.

Rosberg menade att det var en olyckshändelse och vägrade be om ursäkt, innan han tvingades av stall-ledningen.

- Deras förhållande har förändrats från ett nästan vänskapligt i början till ett väldigt intensivt ögonblick, där de insåg att de är två fiender som slåss om världsmästartiteln, förklarade stallchefen Toto Wolf för BBC efter mötet.

I Monza senast stressade Hamilton Rosberg till ett enkelt misstag, vilket kostade tysken segern. Men enligt Rosberg var det ingen medveten kompensation för kraschen i Belgien.

- Det finns ingen anledning att ge honom någonting. Saken är enkel - misstag inträffar, jag har bett om ursäkt till Lewis och gått vidare, säger Rosberg till formel 1:s hemsida, och hävdar att deras relation numera är helt normal.

- När vi ses säger vi: "Hej, hur är läget?". Om vi inte ses är det också fint.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.