KRIGAR OM VM-TITELN. Lewis Hamilton och Nico Rosberg är stallkamrater, men också de främsta konkurrenterna om VM-titeln.. Foto: REUTERS Foto: Edgar Su
KRIGAR OM VM-TITELN. Lewis Hamilton och Nico Rosberg är stallkamrater, men också de främsta konkurrenterna om VM-titeln.. Foto: REUTERS Foto: Edgar Su

Duellen fortsätter i Mercedes-stallet

Publicerad

Ena stunden goda stallkamrater.

I nästa bittra rivaler.

I morgon fortsätter Mercedes-duellen om VM-titeln mellan Nico Rosberg och Lewis Hamilton i Singapores GP.

- Jag måste plocka fram mitt absolut yttersta för att slå honom, säger VM-ledaren Nico Rosberg om Lewis Hamilton.

Nico Rosberg och Lewis Hamilton har tagit dubbelsegrar åt Mercedes i sju av 13 lopp så här långt under årets formel 1-säsong.

Samtidigt har deras kamp om VM-titeln spårat ur flera gånger, både på och utanför banan. Mercedes-stallet fick kalla till krismöten för tre veckor sedan när Rosberg körde in i Hamilton, när de kämpade om segern i Belgiens GP på Spa-banan.

"De är två fiender"

En förbannad Hamilton tvingades bryta och hävdade att Rosberg kraschat in i honom medvetet.

Rosberg menade att det var en olyckshändelse och vägrade be om ursäkt, innan han tvingades av stall-ledningen.

- Deras förhållande har förändrats från ett nästan vänskapligt i början till ett väldigt intensivt ögonblick, där de insåg att de är två fiender som slåss om världsmästartiteln, förklarade stallchefen Toto Wolf för BBC efter mötet.

I Monza senast stressade Hamilton Rosberg till ett enkelt misstag, vilket kostade tysken segern. Men enligt Rosberg var det ingen medveten kompensation för kraschen i Belgien.

- Det finns ingen anledning att ge honom någonting. Saken är enkel - misstag inträffar, jag har bett om ursäkt till Lewis och gått vidare, säger Rosberg till formel 1:s hemsida, och hävdar att deras relation numera är helt normal.

- När vi ses säger vi: "Hej, hur är läget?". Om vi inte ses är det också fint.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag