Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dramatiska kraschen - rullade ner i vattnet

Foto: WRC.com
Foto: WRC.com

Ott Tänak och Raigo Molder landade i en sjö med deras bil under WRC-rally i Mexiko.

Det fick deras stall att hålla andan.

– Du börjar förvänta dig det värsta, säger Malcom Wilson vid M-Sport till wrc.com.

De estländska rallyförarna Ott Tänak och Raigo Molder ställdes för en oväntad uppgift bara kilometer in på dagens sträcka i WRC-rallyt i Mexiko.

Duon tagit en kurva fortsatte bilen att glida på rullgruset på vägen och de lyckades inte få stopp. Efter ett par meter på vägen kanade bilen rakt ned i en sjö.

För föraren och hans kartläsare slutade det ändå positivt då de tog sig i land oskadda.

"Vi känner oss båda bättre efter en varm dusch. Tack för alla hälsningar" skriver Tänak på sin Twitter.

 

 

"Började förvänta sig det värsta"

Malcolm Wilson, stallchef för M-Sport, medger att hela stallet var oroade när de fick höra vad som hänt Tänak och Molder.

– Ingen i laget visste vad som hänt. Arrangörerna skickade en helikopter dit men de syntes inte till. Vi hade kollat på kartan och sett att sjön låg där de körde av, så man började förvänta sig det värsta, säger han till wrc.com och fortsätter:

– Det viktigaste är att killarna är okej. De är skakade och lite nedstämda. Vi har skickat tillbaka dem till hotellet för att de ska få återhämta sig.

För teamets bil gick det inte lika bra som för Tänak och Molder.

Den sjönk nämligen.

– Jag antar att nästa steg får bli att försöka bärga bilen. Men den syns inte, så det ger en indikation om hur djupt det är där, säger Malcolm Wilson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.