Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen – som talar för att Rosenqvist tar titeln

Foto: MICHAEL CONROY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM LACY/ICON SPORTSWIRE / IMAGO IMAGES / ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Titelfajten är nu utom räckhåll för båda Indycar-svenskarna.

Felix Rosenqvist har dock stor chans att ta hem titeln som årets bästa rookie – tack vare utformningen på de två återstående loppen.

– Ett av mina stora mål den här säsongen har alltid varit att vinna rookiemästerskapet.

Endast två race återstår av årets Indycar-säsong och kampen om mästerskapstiteln är fortfarande öppen.

Där bakom pågår dock även en annan fajt – om titeln som årets bästa rookie. Den kontroversielle föraren Santino Ferrucci är i dagsläget den rookie som ligger bäst till i mästerskapet med sina 326 poäng – men svenske Felix Rosenqvist jagar endast två poäng bakom.

– Nu är det två race kvar, och det är först nu man kan börja tänka på det på riktigt. Det är väldigt tajt i toppen, främst mellan mig och Santino. Om vi kan ta tillbaka ledningen i helgen och skaffa oss en liten lucka inför finalen vore det idealiskt, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Den svenske 27-åringen kom till Indycar som ett av de mest upphaussade namnen och tog direkt för sig genom att sluta på en fjärdeplats i premiären i Sankt Petersburg. 

Säsongens höjdpunkt kom i Mid-Ohio, där Rosenqvist tog sin första pallplats efter en rafflande duell om segern med teamkollegan Scott Dixon på slutvarvet.

Felix Rosenqvist: ”Det brukar vara bäst”

Det följdes dock av ett av de mest otäcka loppen i Rosenqvists karriär. Svensken blev upplockad efter en kollision mellan Takuma Sato och Alexander Rossi. Rosenqvists bil flög då upp i luften, och svensken fick föras till sjukhus.

Han klarade sig dock undan några allvarligare skador, och var åter i bilen under förra helgens race.

Men kraschen ledde till att Rosenqvist tappade ledningen i rookie-mästerskapet. Den siktar han nu på att ta tillbaka.

Och det finns en betydande faktor som talar till svenskens fördel. Efter två lopp i rad på ovalbanor väntar nu två lopp på så kallade ”road courses”, vilket är den typ av banor som Rosenqvist tidigare briljerat på.

– Jag tänker ta mig an den här helgen precis som vilken som helst – det brukar vara det bästa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.