Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det börjar bli fler än vi som undrar”

Janne Blomqvist Foto: SVEN LINDWALL
Marcus Ericsson Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Marcus Ericssons lopp i Storbritanniens GP blev ett fiasko, efter att ha blivigt utklassad av lagkamraten Charles Leclerc.

Nu har Viasat-profilen Janne Blomqvist antytt att motorleverantören Ferrari kan ha gett Leclerc orättvisa fördelar. 

Marcus Ericsson tog VM-poäng i Österrike och hade förhoppningar om en repris i Storbritanniens GP. I stället slutade det med ett fiasko för Kumla-sonen. 

Med halva tävlingen kvar på Silverstone tappade Ericsson kontrollen över sin bil och kraschade in i barriärerna i banans första kurva – efter att ha råkat missa att stänga av sin DRS.

Ericsson utklassad av Leclerc

Samtidigt har Charles Leclerc, Ericssons lagkamrat i Sauber och Ferrari-junior som förutspås ersätta Kimi Räikkönen, utklassat svensken – detta särskilt under lördagens kval. I kvalet till Silverstone var Leclerc fem tiondelar snabbare i q1 och sex i q2 och resultatet innebär att Leclerc varit snabbare i åtta kval i rad.

Enligt Viasat-kommentatorn Janne Blomqvist kan skillnaderna mellan Ericsson och Leclerc delvis bero på att Ferrari har utrustat "sin" förare med en bättre motor. 

– Jag har varit orolig rent allmänt. Det är intressant att det börjar bli förare som undrar över motorn i Charles Leclercs bil. Ingen insinuerar något, men hans fart höjer ögonbryn på folk. Såna stora tidsdifferenser ligger inte i körningen, säger Blomqvist i Viasat Motors F1-podd.  

– Två-tre tiondelars skillnad mellan Leclerc och Ericsson är fullständigt rimligt. För Charles Leclerc är en fantastisk förare. Men var kommer de där andra tiondelarna ifrån?  Det är ju en Ferrari-förare och Ferrari-motorer...

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om formel 1-säsongen 2018

 

Blomqvist: ”Fler än vi som funderar”

Blomqvist slår samtidigt fast att det kommer att bli omöjligt att bevisa hans konspirationsteori. 

– Men det är fler än vi som funderar på samma sak, säger Blomqvist. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!