Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska rallyt i fara - världsmästaren orolig

Sebastian Ogier. Världsmästare.
Så här ska det se ut. Arkivbild, svenska rallyt.
Foto: Imago Sportfotodienst

KALL. Vädret håller på att ställa till det för arrangören av Svenska rallyt.

- Vi besiktigar specialsträckorna och analyserar väderprognoserna. Det kommer ett besked om tävlingen måndag förmiddag, säger rallyts vd Glenn Olsson.

Flera av VM-teamen har testkört i helgen för att finslipa bilar och förare inför Svenska rallyt.

I Kall i Jämtland fanns den regerande världsmästaren Sébastien Ogier och vägarna i trakten var snötäckta. Men Ogier hade hört rapporter om att det var mildare längre söderut.

– Vad vi vet så finns det ingen bekräftelse på att det verkligen blir tävling. Det är synd för när det är bra förhållanden så är det här en av de roligaste tävlingarna att köra, en av de snabbaste i hela VM-serien.

Den senaste tidens mildväder kan göra vägarna okörbara och tävlingsledningen ska ta ett beslut under måndagen. Svenska rallyt har körts ända sedan 1950 där tävlingen ställts in endast två gånger, 1990 på grund av väder och 1974 på grund av bensinkrisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.