Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Den värsta smärtan som jag kan minnas”

Dagens toppnyheter – sport
Foto: CHRIS O'MEARA / AP

Amerikansk motorsport skakades av två allvarliga olyckor under helgen. 

Dels var det masskrocken i Indycar där Felix Rosenqvist fördes till sjukhus, dessutom bröt den förre formel 1-föraren Scott Speed ryggen under ett rallycrosslopp. 

”Det var den värsta smärta jag kan minnas att jag känt”, skriver Speed enligt Yahoo

”Jag blev precis utskriven från sjukhuset. Känner mig definitivt lyckosam som kunde undkomma utan allvarliga skador efter att ha varit uppe i staketet och vänt”. 

Så skrev Felix Rosenqvist på Twitter i natt, svensk tid, efter att han varit inblandad i en masskrock under det första varvet i Pocono 500. 

Rosenqvist undkom med blotta förskräckelsen. Samma tur hade inte den förre formel 1, Indycar och Nascarföraren Scott Speed. 

Speed bröt ryggen på tre ställen

Under ett rallycrosslopp under fredagen föll Speed illa och fick föras akut till sjukhus. Där kunde läkarna konstatera att han brutit ryggen på tre ställen.

”Jag fördes till en ryggradsspecialist på Utah universitet och fick till slut genomgå en magnetröntgen runt tre på morgonen. Nu väntar jag på att kirurgerna ska berätta vad som händer härnäst. Gårdagen var den läskigaste och kvällen jag kan minnas och det var den värsta smärta jag kan minnas att jag känt. Jag var på en mörk plats”, skriver Speed på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/B1RSzIXFt1Z/

Kommer inte att opereras

Efter att ha överlagt med läkarna så valde de och Speed gemensamt att inte operera. Speed har nämligen haft sådan änglavakt att han har full rörelse i kroppen, även om han för närvarande har svårt att stå upp utan att få stöd. Det finns dock mer än goda hopp om att han ska bli fullt återställd. 

”Det har varit den största emotionella berg- och dalbanan i mitt liv”, skriver Speed. 

https://www.instagram.com/p/B1UUoXFnrSY/

Speed körde för Toro Rosso i formel 1 i två säsonger och i Nascarserien i hela fem säsonger.