Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Den stora bluffen har blivit avslöjad

Foto: IMAGE POINT/REX / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURES
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/HJS IMAGO SPORTFOTODIENST
Från (falska) klippet "Michael Schumacher skiing fall"
Foto: YOUTUBE

Michael Schumachers tillstånd fortsätter att vara en av idrottsvärldens bäst bevarade hemligheter. 

Nu har det avslöjats att bilder på racinglegendaren som spridits på nätet och setts av tiotusentals har varit falska. 

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde.

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick formel 1-legendaren återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering. Men detaljerna kring Schumachers vård har varit få – delvis på grund av att inhemska tidningar hotats med stämningar om de spred information om Michael Schumacher.

Bluffen som sprids

Men det knappa informationsläget har inte hindrat skrupellösa Youtube-användare från att jaga klick med Schumacher som dragplåster. Daily Express rapporterar att videor som falskeligen utger sig för att visa Schumachers skidolycka har samlat in tiotusentals visningar på Youtube. Men klippen är i själva verket fotade av helt andra skidåkare vid helt andra tillfällen. 

"Det är både okänsligt och fejkat", skriver Daily Express. 

Ilskna användare som genomskådat tricket har lämnat arga kommentarer under videoklippen.  

"Vilken jävla bluffmakare", skriver en användare under ett fejkklipp som döpts till "MICHAEL SCHUMACHER: Video of Ski-Accident from Helmet Camera’.

"Det är tyvärr omöjligt"

Senaste gången Schumachers manager Sabine Kehm gav en uppdatering kring Schumacher var när formel 1-legendaren tilldelades ett hederspris på en gala i tyska Nürburgring. Då var det Kehm som tog emot priset.

– Vi skulle alla må bättre om det var Michael som stod här och tackade och inte jag. Men det är tyvärr omöjligt. Det måste vi tyvärr acceptera och lära oss att hantera, sa Kehm då. 

– Vi kan själva inte förändra något, men vi gör allt vi kan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.