Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dackarna sågas: ”Det är en kollektiv kollaps”

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

MÅLILLA. Dackarna blev förnedrade på hemmaplan och föll i SM-finalen för andra året i rad.

– Det är en kollektiv kollaps, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Dackarna vann grundserien och slog ut Västervik i semifinal men i finalen mot de regerande mästarna Smederna var Målilla-klubben chanslös.

Smederna vann första mötet med hela 54–36 på hemmaplan och i returen på onsdagskvällen blev siffrorna nästan lika stora, 53-37.

– Platt fall två dagar i rad. Inget funkar som det brukar göra. Två år i rad har vi kört skiten ur alla i grundserien men sen fallit när det blir final, säger Dackarnas förare Oliver Berntzon.

”Vi är inte där”

Lagledaren Peter Karlsson deppade också efter förlusten.

– Det är inte ens värt sätta betyg på dagens insats. Teoretiskt går det att vända sånt här underläge men man måste komma till match. Vi är inte där på nåt plan. Smederna är bättre på allting. De vinner rättvist. Det är bara att lyfta på hatten och säga grattis.

Karlsson fortsätter:

– Det är en kollektiv kollaps. Vi är betydligt bättre än det vi visar här men får inte fram kvalitén. Formen senaste månaden har dalat utför på flera av killarna. Det är inte bara att trycka på en knapp och vända på det. Smederna har lite tur som har form på gubbarna. Det är proffskillar som kommer in och ska leverera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.