Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter förbudet – vännen avslöjar Schumi-mötena

Foto: FELICE CALABRO' / AP
Foto: FRISO GENTSCH / AP DPA
Foto: SHIZUO KAMBAYASHI / AP TT NYHETSBYRÅN

Det har rapporterats om att familjen belagt Michael Schumachers vänner med besöksförbud.

Men nu berättar Ferraris förre testförare Luca Badoer att han regelbundet hälsar på sin vän.

– Familjen vill hålla det privat och jag respekterar deras önskan, säger han till Diario del Web.

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde.

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble har formel 1-legendaren återvänt till sitt familjehem i Gland för fortsatt rehabilitering. Men detaljerna kring Schumachers vård har varit få – delvis på grund av att inhemska tidningar hotats med stämningar om de spred information om Michael Schumacher.

Ett fåtal vänner har under åren berättat att de har besökt tysken. Men allt fler är de som inte har getts tillträde.

Kritiken mot Schumis familj

En som inte har fått besöka Schumacher är hans förre manager Willi Weber. 74- åringen är starkt förknippad med Schumachers framgångar, och har tidigare berättat att han försökt komma i kontakt med sin förre adept, men att han blivit nekad av Schumachers fru, Corinna.


LÄS MER: Nya uppgifter om Michael Schumachers miljarder 


– Varje gång jag skrivit till henne och frågat om jag får komma på besök så har hon sagt nej, tyvärr. Jag har försökt flera gånger, sa Weber till tyska tidningen Bild.

Även Rubens Barrichello - som var stallkamrat med Schumacher i sex år har vid flera tillfällen försökt få till en träff med sin gamla vän. Men vid alla tillfällen har han fått kalla handen. 

– Jag har försökt hitta ett sätt att få träffa honom, men de låter mig inte göra det. De har sagt: "det skulle inte göra vare sig dig eller honom något gott", har Barrichello förklarat.

Foto: GERO BRELOER / AP

Vännen som får tillträde

En som däremot har fått tillträde till familjens hus i Gland för att träffa Schumacher är Ferraris förre testförare Luca Badoer, tillika vän till Schumacher.

– Jag träffar honom regelbundet. Men familjen vill hålla allt sådant privat och jag respekterar deras önskan. De gör det för det Michaels bästa, säger han till Diario del Web.

– Jag vill egentligen inte prata om det här eftersom jag aldrig pratat om det förut och för att familjen vill att jag inte ska göra det. Men endast ett fåtal personer får träffa honom, och de får tillåtelse av Corinna. Vi respekterar familjen i det avseendet och det finns inga kontroverser kring det, säger Badoer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.