Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philips succé – tog en ny seger

Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

Racingframgångarna fortsätter för prins Carl Philip.

Under lördagen slutade han på åttonde plats i Porsche Carrera Cup-loppet på Knutstorp, och tog därmed även hem heatsegern i Masters Cup.

I slutet av juli gjorde prins Carl Philip comeback i racingsammanhang, efter ett 22 månader långt uppehåll.

I sitt första lopp tillbaka körde han i mål på en nionde plats i Porsche Carrera Cup-loppet, vilket innebar en heatseger i Masters Cup – mästerskapet inom mästerskapet, för förare som är över 40 år.

Den bedriften upprepade prins Carl Philip under lördagen, när han blev bästa Masters Cup-förare i helgens första race på Knutstorp. Han slutade på åttonde plats totalt i loppet, som vanns av Johan Kristoffersson före Edvin Hellsten och Lukas Sundahl.

Prins Carl Philip åtta i mästerskapet

Lördagens andra race blev en stökig tillställning där regnstänk ledde till att prins Carl Philip vid ett tillfälle snurrade av banan – samtidigt som tre andra bilar.

– Det var bara tur att det inte blev någon kontakt där, säger expertkommentatorn Björn Wirdheim i V Sport Motor.

Han tog målflagg som trettonde bil.

Prinsen ligger nu i totaltabellen på åttonde plats med totalt 104 inkörda poäng. Han ligger dock på tredje plats i Masters Cup, där Magnus Öhman leder med 133 poäng.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.