Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philip petas ur STCC nästa säsong

Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN
Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: ALL OVER PRESS/PELLE T NI
Foto: Christer Wahlgren / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN

BILSPORT. STCC byter reglemente redan 2017.

Förändringen innebär att prins Carl Philip står utan bil nästa säsong.

– Vi är helt säkra på att vi kommer att tävla tillsammans, men under vilka former, det är det vi kollar på nu, säger Alexander Murdzevski Schedvin på Volvo Polestar.

STCC meddelade på torsdagen man nästa år går över till TCR-reglementet, en klass som utgår från ombyggda standardbilar.

– Vi har levt några år med ett reglemente som inte riktigt har lyft. Nu äntligen har vi något som är riktig touring car racing, med bilar som gemene man känner igen. Biltillverkarna är engagerade och de kan bygga bilar av deras volymbilar. Man kan bygga en helt annan kommersiell grund, säger STCC:s vd Jonas Lundin till TT.

Volvo satsar på WTCC

Sju bilmärken tävlar redan i TCR och ytterligare en handfull är på gång med att ta fram bilar. Men bland dem saknas en av de som varit allra störst inom STCC: Volvo, som i stället väljer att satsa på WTCC.

– Det har varit den största huvudvärken för oss. Volvo har burit mycket av STCC, men vi kan ändå inte fatta beslut utifrån en enskild tillverkare, säger Jonas Lundin.

Att Volvo inte har någon TCR-bil innebär att prins Carl Philip inte kommer att köra i STCC:s huvudklass nästa år.

– Vi har flexibla kontrakt med våra förare och team. Likaså hans avtal med oss, det kan omfatta olika former av motorsport. Vi är helt säkra på att vi kommer tävla tillsammans nästa år, men under vilka former, det är det vi tittar på nu, säger Alexander Murdzevski Schedvin, motorsportchef på Volvo Polestar.

STCC vill ha kvar Carl Philip

Inte heller STCC:s vd Jonas Lundin tror att Carl Philip har tävlat klart i racing-Sverige.

– Nej, det tror jag inte. Han kommer att gå vidare med andra typer av uppdrag, förhoppningsvis också inom STCC. Det är något vi redan pratar om.

TT: Tror du att Carl Philip kommer att köra i redan nästa år?

– Det tror jag, och hoppas verkligen, vi älskar Carl Philip. Och han älskar det här, det är hans lilla oas. Vi driver ju ett antal andra klasser, och vi kollar just nu på om man kanske kan lyfta in några av bilarna vi kör i dag till någon andra klass. Men inget är klart.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.