Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carl Philip lämnar återbud till premiären

Prins Carl Philip lämnar återbud till STCC-tävlingarna nästa helg.
Foto: Andreas Sandström
Foto: Pelle T Nilsson / STELLA PICTURES

Den nyblivne pappan och racingföraren prins Carl Philip har lämnat återbud till nästa helgs STCC-tävlingar.

Prinsen kommer nämligen att vara upptagen med att fira kung Carl Gustaf XVI:s 70:e födelsedag.

– Det slutgiltiga beskedet kom när vi fick veta att en australier skulle köra i stället, säger STCC:s medieansvarige Micke Fransson.

Prins Carl Philip gjorde sin STCC-debut säsongen 2013. Karriärens första seger kom den elfte juli i fjol, i Falkenberg.

Prinsen korsade mållinjen som tvåa men fick segern i efterhand. Detta efter att Fredrik Larsson blev straffad med ett 30 sekunders tidsstraff.

– Segern betydde enormt mycket. Jag har hela tiden vetat att jag kan köra snabbt när det stämmer. Det kändes enormt härligt och bra för självförtroendet. Det var ett kvitto, sa prinsen då.

Prins Carl Philip ställer in STCC i helgen

Den 30 april drar STCC i gång igen. Skövde flygplats står som värd för tävlingen, som inleds med kval på lördagen och följs upp med heaten på söndag.

Men prinsen kommer inte att närvara. Den dagen, den 30 april, firar nämligen hans pappa Carl Gustaf XVI sin 70:e födelsedag.

"Det har gått lite olika rykten"

– Prinsen kommer inte att köra. Hans bil kommer att köras av en australier med ett jättekrångligt namn, Scott McLaughlin, säger Micke Fransson, medieansvarig för STCC.

När fick ni reda på det här?

– Vi har ju vetat att kungen fyller då. Sedan har det gått lite olika rykten kring huruvida han skulle köra eller inte. Men det slutgiltiga beskedet kom när vi fick veta att australiensaren skulle köra.

Gör det något för publikintresset att prinsen ställer in?

– Nä, det bidrar inte något till publiksiffrorna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.