Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Byggt om lyxhuset – vårdas av tio läkare

Foto: IMAGO/THOMAS MELZER / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IMAGE POINT/REX / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURES
Foto: HJS / IMAGO/HJS IMAGO SPORTFOTODIENST

Klätterväggen och det gamla kontoret är ett minne blott.

Det har i stället förvandlats till en toppmodern sjukhussal för Michael Schumacher.

Tre dagar före formel 1-legendarens 50-årsdag släpps nu helt nya uppgifter om hans liv efter den svåra skidolyckan.

Det har gått drygt fem år sedan livet vändes upp och ner för Michael Schumacher och hans familj.

”Schumi” ramlade under en skidutflykt och slog huvudet i en sten. Hans liv hängde på en skör tråd. Hela formel 1-familjen och fans världen över höll andan.

Michael Schumacher överlevde olyckan, men har sedan dess hållits isolerad.

Mycket knaper information har nått allmänheten, vilket hela tiden har varit familjens önskemål. Det har i stället spekulerats och rapporterats under fem års tid om tyskens tillstånd.

– Han omges av sin familj, hans nära och kära, och jag känner mig lyckligt lottad som får besöka honom ofta, men hans hälsa är en privatsak och jag tror att det är dags för oss att låta Michael leva sitt liv i fred, sa Ferraris tidigare stallchef Jean Todt - som är en av få som hälsat på ”Schumi” - i augusti månad. 

 

 

Michael Schumachers liv inte i fara

Tyska tidningen Bild har kartlagt Michael Schumachers nya liv utanför rampljuset med ständig rehabilitering.

Det viktigaste beskedet: ”Schumis” liv är inte i fara trots den allvarliga hjärnskadan han ådrog sig.

Men han är inte samma människa som före olyckan, enligt professorn Tobias Bonhöffer som är en av världens mest respekterade hjärnforskare.

– Jag kan naturligtvis inte ge någon information om Michael Schumachers tillstånd. Det ska dock sägas att när nervvävnad i hjärna eller ryggmärg förstörs kan den inte repareras. Det är den djävulska skillnaden mot andra mänskliga vävnader där cellerna lätt återbildas, säger han till Bild.

 

 

”Schumi” vårdas precis som tidigare i familjens 730 kvadratmeter stora hus i schweiziska Gland vid Genevesjön - trots tidigare falska uppgifter om en flytt till Mallorca.  

Familjen Schumachers jättevilla i schweiziska Gland, vid Genevesjön

Så lever Michael Schumacher i dag

Men invändigt har stora förändringar skett, enligt Bild.

Michael Schumachers tidigare kontor, där det även fanns en klättervägg, har förvandlats till en toppmodern sjukhussal. Familjen har tio anställda läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster och assistenter som tar hand om tysken dygnet runt.

Daily Mail har tidigare rapporterat att vården kostar runt 570 000 kronor i veckan, vilket ger en årsnota på 30 miljoner kronor. 

Michael Schumacher kommer fira sin 50-årsdag på torsdag med sina närmaste: Frun Corinna, 49, dottern Gina, 21, och sonen Mick, 19.

Michael Schumacher har totalt 91 segrar i formel 1 och blev världsmästare vid sju tillfällen mellan 1994 och 2004.