Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Briljerade i premiären: ”Jag är extremt glad”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Det var Mikaela Åhlin-Kottulinsky från start till mål när TCR Scandinavia hade premiär på Ring Knutstorp. 

Det var hennes andra seger i den största svenska racingklassen.

– Jag är extremt glad. Det är magiskt, säger hon efter målgång.

Snön drog in över Ring Knutstorp natten till lördag. Det blev blött och kylslaget när nya TCR Scandinavia debuterade. Tolv bilar kom till start. Redan under fredagens kval talade Mikaela Åhlin-Kottulinsky om att hon var att räkna med.

Hon var snabbast i kvalet och hade poleposition när bilarna ställde upp för första start. Och väl där gjorde hon inget misstag. Tog kommandot direkt och kunde sedan i ensamt majestät säkert köra hem segern i det första TCR Scandinavia-heatet.

– Det var ett kämpigt race. Jag är så tacksam för hjälpen från Robban Dahlgren, säger Åhlin-Kottulinsky till TT.

Rekordunga Hannes Morin i mål som åtta

Teamkollegan Robert Dahlgren duellerade om andraplatsen med Tobias Brink. Dahlgren gick om tidigt men Brink kom tillbaka och stötte på Dahlgren gång på gång mot slutet. Men den rutinerade Skellefteåföraren höll undan och kunde ta hem andraplatsen före Brink.

Hannes Morin, 16, den yngste föraren i klassen någonsin, var med i början men körde av och fick komma tillbaka in på banan långt ner i fältet. Han lyckades klättra någon placering och kom i mål som åtta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.