Brand hemma hos F1-ikonen Alex Zanardi

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/PRESSEFOTO BAUMANN WWW.IMAGO-IMAGES.D

En brand på taket gjorde att räddningstjänst larmades till den förre F1-föraren Alex Zanardis hus under måndagen, det rapporterar Gazzetta dello Sport.    

55-årige Zanardi fördes till sjukhus för tillsyn. 

Under måndagen började F1-föraren Alex Zanardis hus i  Noventa Padovana utanför Venedig att brinna och räddningstjänst kallades till platsen. Enligt Gazzetta dello Sport ska branden startat i solcellerna på den förre F1-förarens tak. 

Räddningstjänsten var snabbt på plats för att släcka branden och Zanardi fördes till San Bortolo sjukhuset för tillsyn. 

Var med om allvarlig olycka 

År 2001 var den italienska föraren med om en olycka under en Champ Car-tävling i Tyskland. Föraren tappade kontrollen över sin bil och kolliderade med en annan tävlande. Olyckan ledde till att han var tvungen att amputera bägge benen. 

Det hindrade honom däremot inte från att göra comeback i paraidrott och har sedan dess vunnit fyra paralympiska guld inom handcykling vid spelen i London 2012 och Rio de Janeiro 2016. 

År 2020 var olyckan framme på nytt då han blev påkörd av en lastbil under en nationell tävling i handcykel. Olyckan orsakade allvarliga huvudskador och Zanardi fördes till sjukhus med helikopter. Än i dag rehabiliterar sig fortfarande från olyckan. 

Alex Zanardi debuterade inom formel 1 år 1991 inom vilket han körde fram till år 1994. Han gjorde senare comeback inom sporten och körde även säsongen 1999. Som bästa placering har han en sjätteplats i Brasiliens Grand Prix år 1993. 

Tv: Montler fick hålla Hamiltons dräkt 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.