Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bråket: stal Ericssons kläder och overall

Nya tester i Barcelona. Marcus Ericsson kör på fredag och lördag.Foto: Patrik Lundin
Marcus Ericsson.Foto: Patrik Lundin

Kontroverserna kring Marcus Ericsson, Team Sauber och Giedo van der Garde fortsätter.

Vid dagens träning gick van der Garde raka vägen in i teamets verkstad och satte sig i svenskens bil - iförd svenskens overall.

– Han var ute efter uppmärksamhet och det fick han ju, säger Viasat Motors expert Eje Elgh.

Varken Marcus Ericsson eller Felipe Nasr körde den första träningen inför Melbournes Grand Prix.

Istället vandrade den Giedo van der Garde in i först in i lagets omklädningsrum och tog på sig Marcus Ericssons overall för att sedan gå in i teamets garage och satte sig i svenskens bil.

Det ledde till att teamets mekaniker lämnade garaget och återvände inte förrän holländaren lämnade garaget.

– Han bara tog på sig Marcus overall och satte sig i Marcus bil. Han var ute efter uppmärksamhet och det fick han ju, säger Viasat Motors expert Eje Elgh i F1-magasinet.

Kontraktsbråk orsaken

Bråket mellan van der Garde bottnar i att teamet bytte ut sina förare inför säsongen och tog in Marcus Ericsson och Felipe Nasr. Giedo van der Garde hävdade då att han fortfarande hade ett gällande kontrakt med teamet över den här säsongen, något han fått rätt i domstol i både Schweiz och Australien.

Van der Gardes advokat yrkade i natt på att Saubers stallchef Monisha Kaltenborn ska fängslas för att ha trotsat domstolens beslut.

– Ingen rolig situation och vi gör allt vi kan, mer kan jag inte berätta, sa Kaltenborn kortfattat till Viasat under fredagsförmiddagen.

Både Ericsson och Nasr körde sedan den andra träningen.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.