Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bråk efter valet där Ericsson petades

Foto: DPPI / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Foto: ANTONIN VINCENT / ANTONIN VINCENT / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Sebastian Vettel. Foto: YURI KOCHETKOV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kimi Räikkönen. Foto: FLORENT GOODEN / FLORENT GOODEN / DPPI MEDIA/IBL DPPI AGENCE DE PRE

Kimi Räikkönen tog Marcus Ericssons plats i Sauber. 

Det har lett till osämja i finländarens förra stall Ferrari. 

Storstjärnan Sebastian Vettel har kritiserat Ferrari för att de gjorde sig av med Räikkönen - och han får nu ett dräpande svar från stallchefen Maurizio Arrivabene.

– Sebastian är vår förare, inte vår chef, säger han enligt IltaSanomat

Det har gått fort den senaste tiden. 

Den unge monegaskiske föraren Charles Leclerc har imponerat i Sauber hela säsongen och därför valde Ferrari att plocka in honom till nästa säsong. Det ledde till att den finske ikonen Kimi Räikkönen fick stryka på foten och han blev en kort tid senare klar för Sauber. 

Ferrari och Sauber har ett väldigt nära samarbete som ger det italienska stallet en förarplats att tillsätta. Många trodde därför att det var Ferrari som placerat Räikkönen i Sauber, men det visade sig inte vara fallet. 

Spelet bakom petningen av Ericsson

Ferrari valde att sätta Antonio Giovinazzi, som ingått i stallets juniorakademi, på den andra förarplatsen och Marcus Ericsson förpassades till att bli tredjeförare i Sauber. 

Radiosportens expert Fredrik af Petersen förklarar: 

– Jag blev överraskad och hade räknat med att Ericsson skulle få stanna kvar. Ferrari har rätt att utse en förare i Sauber och många trodde att man var inblandade i Kimis byte men enligt stallchefen Frederic Vasseur var det inte så. Då återstår rätten för Ferrari att välja och då satsar man på Giovinazzi. 

– Vi måste tacka Ferrari som tror på och stöttar Giovinazzi, säger det italienska motorsportförbundets ordförande Angelo Sticchi Damiani.  

Antonio Giovinazzi får Marcus Ericssons plats i Sauber. Foto: ERIC VARGIOLU / ERIC VARGIOLU / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

 

Upprört mellan Vettel och Arrivabene

Att Ferrari valt att offra Kimi Räikkönen till förmån för Charles Leclerc uppskattas inte av alla, däribland Ferraris storstjärna Sebastian Vettel. Enligt IltaSanomat har Vettel uttryckt sin besvikelse över att Räikkönen, som han kallar för "sin bästa stallkamrat någonsin", tvingats lämna. 

Det har lett till osämja mellan Vettel och Ferraris stallchef Maurizio Arrivabene. Arrivabene tycker att Vettel inte ska lägga sig i hur stallet agerar. 

– Sebastian är vår förare, inte vår chef. Med all respekt, mitt jobb är att analysera stallets situation och diskutera framtiden med mina chefer. Och när beslut om det tas så görs det av stall-ledarna, inte av förarna, säger han och fortsätter: 

– Att utveckla våra egna talanger är vår bästa chans att vinna saker i framtiden. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!