Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bottas förlänger med mästarna

Foto: PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: GRAHAM HOLT/PROSPORTS/REX/SHUTTE / GRAHAM HOLT/PROSPORTS/REX/SHUTTE REX FEATURES

Valtteri Bottas stannar kvar hos Mercedes även under nästa säsong. Det bekräftade formel 1-teamet under fredagen.

– Valtteri har varit otrolig i år, och hade det inte varit för våra misstag och den otur vi haft så hade han kunnat leda förarmästerskapet just nu, säger Mercedes teamchef Toto Wolff i ett pressmeddelande. 

Tidigare i veckan offentliggjordes det att den regerande världsmästaren Lewis Hamilton kommer att stanna hos Mercedes i minst två år till.

Under fredagen bekräftade teamet att man även valt att behålla Valtteri Bottas, som får sitt kontrakt förlängt med ett år.

– Det är fantastiska nyheter och det är kul att få berätta om det här på Hockenheim – som inte bara är Mercedes hemmabana utan även platsen där jag tog min första formelbilsseger 2007, säger Valtteri Bottas i ett pressmeddelande.

 

LÄS MER: Hamiltons nya drömlön: 53 000 kronor i timmen 

 

Bottas: ”Finns mer att hämta”

Valtteri Bottas gjorde sin forme 1-debut tillsammans med Williams 2013 och stannade hos teamet fram till och med förra säsongen, då han bytte till Mercedes.

Den 28-årige finländaren tog tre vinster och slutade på tredje plats totalt i fjolårets mästerskap, och var därmed en viktig del i Mercedes vinst i konstruktörsmästerskapet.

Bottas har dock inte kunnat matcha teamkollegan Hamilton resultatmässigt – något som Bottas nu hoppas få chansen att ändra på.

– Det här året, när jag kunde förbereda mig under hela vintern, har jag kunnat ta flera steg framåt – och jag tror att det finns ännu mer att hämta. VI har inte haft någon tur i år, men teamet vet vad jag har presterat och det här är ett bra tecken på deras förtroende i mig och min körning, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!