Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blev bästa svensk – trots bestraffning

Foto: EDWIN LOCKE/UPI/SHUTTERSTOCK / EDWIN LOCKE/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: DARRON CUMMINGS / AP TT NYHETSBYRÅN

Felix Rosenqvist gick i mål på en sjätte plats i nattens Indycarlopp i Portland, en plats före landsmannen Marcus Ericsson.

Det är dessutom Rosenqvists bästa resultt den här säsogen.

– Fartmässigt har den här helgen varit den bästa hittills i år. Jag känner att vi, och jag, äntligen börjar förstå vad som krävs för att vi ska kunna göra bra tider på ett konsekvent sätt utan att ta onödiga risker, säger han.

Rosenqvist startade som fyra, men fick en bestraffning, efter en tilltrasslad situation i första kurvan och tvingades släppa förbi flera av sina konkurrenter, vilket kostade honom mycket.

Trots det lyckades han köra in på en sjätte plats – hans bästa resultat för säsongen.

– Vi fick en tuff start, men vi ställde om till en tvåstoppsstrategi och lyckades göra det bästa av situationen, fortsätter Felix Rosenqvist. Det blev ett helt annat race än vi hade tänkt oss, med mycket bränslesparande, men teamet löste det bra strategimässigt och jag kunde göra det som behövdes på de kritiska varven runt depåstoppen. Det var absolut vårt bästa race i år och nu ska vi försöka rida på den här vågen säsongen ut, säger Rosenqvist.

Marcus Ericsson förlänger med Chip Ganassi

Marcus Ericsson var länge med långt framme och ett kort ögonblick i täten, men föll tillbaka genom fältet.

Just Marcus Ericsson har gjort stora framsteg i Indycar i år och radat upp starka resultat under andra halvan av säsongen. Det har blivit två segrar, i Detroit och Nashville, och svensken ligger femma i sammandraget. Rosenqvist är på 20:e plats.

Nu återstår bara två deltävlingar av säsongen. Om en vecka körs årets näst sista race, i Laguna Seca i Kalifornien.

Inför tävlingen i Portland bekräftade Marcus Ericsson att han skrivit på för en förlängning med sitt stall Chip Ganassi och därmed fortsätter i den amerikanska bilsportserien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.