Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FOTOARENA IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FOTOARENA IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FOTOARENA IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ANTONIN VINCENT / ANTONIN VINCENT / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSEFoto: ANTONIN VINCENT / ANTONIN VINCENT / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
 Foto: ANTONIN VINCENT / ANTONIN VINCENT / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Bisarra attacken – mot supertalangen

Publicerad

Max Verstappen bestraffades med ett tidstillägg på tio sekunder efter att ha kört rätt in i VM-ledaren Sebastian Vettel i dagens formel 1-lopp.

Nu går motorsport-legendaren Niki Lauda till hård attack mot den unge supertalangen.

– Det verkar vara en fråga om intelligens, säger han till tyska Auto Motor und Sport. 

Tretton varv återstod av Kinas Grand Prix. Då försökte Max Verstappen passera loppets tvåa och VM-ledaren Sebastian Vettel på insidan – ett omkörningsförsök som i stället slutade med att den unge nederländaren körde rätt in i Vettels Ferrari.

Vettel halkade ned i fältet och tog målflagg som åttonde förare. Verstappen slutade femma, trots att han bestraffades med ett tidstillägg på tio sekunder.

– Jag körde på honom och bad om ursäkt, men tyvärr kan jag inte få det ogjort nu, säger Max Verstappen efter loppet.

Niki Laudas hårda kritik

Verstappen har sedan sitt inträde i formel 1 2015 gjort sig känd för sin aggressiva körstil och sina obarmhärtiga omkörningar.

En som var riktigt irriterad efter dagens kollision var formel 1-legenden Niki Lauda.

– Max är ensamt ansvarig för incidenten. Det verkar som att sunt förnuft inte går fram till honom. Normalt sett så brukar man höja sig efter att man begått ett misstag, men han sjunker bara lägre, säger Lauda till tyska Auto Motor und Sport. 

Han fortsätter:

– I det här fallet verkar det även vara en fråga om intelligens.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om formel 1-säsongen 2018

 

Verstappen bad om ursäkt

Efter loppet gick Verstappen fram till Vettel för att be om ursäkt. VM-ledaren passade då på att prata igenom situationen med den 20-årige talangen.

– Jag tror att han fattade poängen. Han var rätt samlad och insåg att han hade begått ett misstag. Många frågade om det handlade om hans ålder, men så är det inte. Han har gjort så här många gånger, säger Vettel till motorsport.com. 

Han säger dock att han uppskattade sättet som Verstappen hanterade situationen på.

– Jag tycker att det var bra att han kom till mig direkt. Jag sa till honom att det är så man ska lösa det, ansikte mot ansikte och inte genom att blåsa upp något i medierna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag