Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Billy Monger tvingas amputera båda benen

Billy Monger flygs till sjukhus.Foto: Prosports/Rex/Shutterstock / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Billy Monger.

I helgen var den 17-åriga Formel 4-föraren Billy Monger inblandad i en fruktansvärd krasch.

Nu berättar hans agentur JHR Developments att Monger har tvingats amputera båda benen.

Därför har JHR Developments nu startat en insamling för att få ihop pengar till ynglingens rehabilitering.

Bilderna från helgens skräckkrasch på banan Donnington Park har kablats ut över hela världen. 17-åriga Billy Monger kommer i full fart i en vänsterkurva när bilen framför honom plötsligt svänger av.

Detta för att konkurrenten Patrik Pasmas bil har fått stopp och är stående på banan. Monger är chanslös att hinna värja när bilen framför svänger och kraschar med full kraft in i Pasmas bil. Bilderna på kraschen sändes ut i tv-sändningen.

Ericssons stöd till Monger efter kraschen

Loppet bröts med en gång och folk tog sig in på banan för att hjälpa de båda unga förarna. Pasma ska efter omständigheterna ha klarat sig bra medan Monger ska ha suttit fast i sin bil en timme innan han med helikopter fördes till sjukhus.

Många uttryckte sin oro och skickade hälsningar till Monger, däribland den svenska F1-profilen Marcus Ericsson.

 

 

Tvingades amputera båda benen

Men på onsdagen kom Mongers agentur, JHR Developments, med ett tungt besked. Skadorna på Mongers ben var så svåra att läkarna hade tvingats amputera båda två.

De har nu startat en insamlingssida där de hoppas få in drygt tre miljoner kronor som oavkortat ska gå till Mongers rehabilitering.

"Billy har alltid varit en fajter och överkommit stora hinder i sitt liv. Trots en ansträngd budget så har han krigat sig in i motorsportvärldens toppskikt. Trots det så behöver vi nu er vänlighet och generositet för att stötta Billy och hans familj. Vi behöver ge dem en så bra chans som möjligt att slåss mot de här skadorna som kommer att påverka Billy liv enormt. Pengarna kommer att gå till vården och rehabilitering som krävs. Dels direkt nu, men även i framtiden för att han ska kunna återgå till att leva ett fullt och aktivt liv", skriver de på insamlingssidan.

 

 

”Ligger nästan där på Haaland-nivå”

Så ska Edward Chilufya slå igenom i år: ”Jag kommer få mitt stora genombrott” • Särskilda träningen • Personliga sorgen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.