Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beslutet: Ställer in ytterligare tre lopp

Foto: CHRIS PUTNAM/SHUTTERSTOCK / CHRIS PUTNAM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: FLORENT GOODEN / FLORENT GOODEN / DPPI MEDIA/IBL DPPI AGENCE DE PRE

I sista stund valde FIA att ställa in årets formel 1-premiär i Australien. Nu kommer beskedet att ytterligare tre lopp ställs in – samt att de planerade regelförändringarna för 2021 skjuts upp till 2022.

Det var bara timmar kvar tills dess att bilarna skulle vara ute på banan när det internationella bilsportförbundet FIA tog beslutet att ställa in Australiens Grand Prix, på grund av spridningen av coronaviruset.

Sedan dess har det varit högst oklart vad som kommer att hända med kalendern framöver.

Tidigare i veckan kom beskedet att seriens sommarlov flyttas så att teamen kan vara lediga nu – för att få extra veckor att lägga de lopp som går förlorade nu på senare.

Och efter att Australiens GP blev inställt har man även valt att skjuta upp loppen i Bahrain, Vietnam och Kina.

Teamcheferna överens efter möte

Nu har FIA tagit beslutet att dessutom skjuta upp loppen i Nederländerna, Spanien och Monaco, vilket innebär att årets första Grand Prix nu preliminärt blir det i Azerbajdzjan den sjunde juni.

”Vi har tagit de här besluten med tanke på hälsan och säkerheten för alla som arbetar kring mästerskapet, alla som deltar i mästerskapet samt alla supportrar, då det är det absolut viktigaste för oss”, skriver FIA i ett pressmeddelande.

Enligt BBC har alla teamchefer i formel 1 dessutom kommit överens om att skjuta på de planerade regeländringarna från 2021 till 2022.

Detta eftersom ett nytt reglemente ofta medför extra kostnader för teamen, samtidigt som man riskerar att tappa intäkter i år på grund av den förkortade kalendern.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.