Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beslutet om framtiden: ”Har tagit för mycket”

Se senaste ”Sportklubben” med motor,
Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Marcus Ericsson har spenderat årets säsong som huvudförare i Indycar och tredjeförare i formel 1.

Det kommer dock att ändras nästa år.

– Det har tagit för mycket tid med mycket resor och så vidare. Nu är det fullt fokus på Indycar som gäller, säger Ericssons rådgivare Eje Elgh i Viasat.

Marcus Ericsson debuterade i formel 1 säsongen 2014 och körde i serien i fem år.

Inför årets säsong tvingades svensken dock kliva åt sidan för att ge plats åt finske Kimi Räikkönen i Alfa Romeo-teamet. Ericsson valde då att ta klivet över Atlanten till Indycar med Arrow Schmidt Peterson Motorsports.

Han har behållit en fot i formel 1-världen, som tredjeförare i Alfa Romeo. Det är dock högst oklart huruvida det kommer att fortsätta även nästa säsong.

– Kanske till viss del, men inte samma utsträckning som i år. Det har tagit för mycket tid med mycket resor och så vidare. Nu är det fullt fokus på Indycar som gäller, säger Ericssons rådgivare Eje Elgh i Viasat.

Kallades in som reserv – fick inte köra

De dubbla rollerna ledde även till problem i samband med formel 1-loppet i Belgien. Svenske racerföraren kallades in som reserv för Kimi Räikkönen, vilket även innebar att han missade Indycar-loppet i Portland samma helg.

Men väl framme i Belgien blev Ericsson bara åskådare.

Svensken kommer till nästa år ta steget upp till Indycars toppteam Chip Ganassi Racing – där han blir lagkamrat med svenske Felix Rosenqvist – och Eje Elgh hymlar inte med att man har höga mål inför det kommande året. 

– Någon målsättning kan du glömma bort för den får du bara ändra, men av det lilla jag lärt mig i år kan man ju iallafall sikta på att vinna Indy 500. Det är möjligt för många och han hade kunnat göra det redan i år, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.