Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet som öppnar för Marcus Ericsson

Marcus Ericsson. Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Antonio Giovinazzi. Foto: FLORENT GOODEN / FLORENT GOODEN / DPPI MEDIA/IBL DPPI AGENCE DE PRE

Han har pekats ut som det största hotet mot Marcus Ericsson fortsatta formel 1-karriär.

Men nu är helt plötsligt Antonio Giovinazzi, 24, aktuell för en plats hos ett konkurrerande stall till nästa säsong:

Toro Roso. 

– Vi överväger tre namn, säger stallchefen Helmut Marko till Sky, enligt NA

Med sex lopp kvar av årets formel 1-säsong är Marcus Ericssons framtid i Sauber fortsatt osäker.

Ericssons teamkamrat Charles Leclerc har skrivit på för Ferrari, samtidigt som Kimi Räikkönen har gått i motsatt riktning.

Det har i sin tur föranlett spekulationer om Marcus Ericssons framtid i Sauber, där Ferraris nuvarande tredjeförare Antonio Giovanazzi och belgaren Stoffel Vandoorne, i dag i McLaren, pekats ut som de största hoten mot Ericssons framtid.

Men nu är alltså Giovanazzi aktuell för Toro Rosso. I en intervju med Sky Italia bekräftar stallchefen Helmut Marko att tre förare gör upp en av två platser i Toro Rosso nästa säsong. 

Ett besked kan komma redan om en vecka - i samband med Rysslands grand prix. 

– Just nu är planen att offentliggöra vår första förare i Sotji, och vi överväger tre namn: Daniil Kvyat, Antonio Giovinazzi och Robert Kubica. Vi kommer att diskutera med dem de närmaste dagarna, säger han.

Beskedet som kan öppna för Marcus Ericsson

Samtidigt säger Marko att det kan dröja till nästa säsongs försäsongstester innan man offentliggör stallets andra förare för 2019. 

Om Giovanazzi blir klar för Toro Rosso pekar mycket på att det skulle öka Marcus Ericssons möjligheter att köra i Sauber även nästa säsong. 

– Jag tycker ändå att jag har utvecklats och levererat bra i år och gjort en bra säsong, jag har tagit poäng och gjort många bra race. Sedan om det räcker eller inte är svårt för mig att sia om. De känner mig väl och vet vad de får, vilket talar till min fördel, men det är många andra faktorer som spelar in så får helt enkelt vänta och se, har Marcus Ericsson tidigare berättat

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!