Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om prinsen: Åter på racingbanan

Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Efter sitt sabbatsår gör prins Carl Philip comeback på racingbanan genom att köra hela säsongen i Porsche Carrera Cup.

”Vi är väldigt glada och stolta över att prins Carl Philip kör Porsche Carrera Cup Scandinavia under säsongen 2020”, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige i ett pressmeddelande.

Prinsen började sin racingkarriär i större sammanhang i just Porsche. Förra året gjorde han ett gästinhopp i serien och körde på Gelleråsen utanför Karlskoga. Nu är det meningen att han ska köra hela serien, som består av sju tävlingshelger. De flesta sker ihop med STCC men ett par racinghelger körs på Vålerbanan i Norge.

Började i Porsche

Prinsen startade sin racingkarriär i just Porsche Carrera Cup 2008. Via Swedish GT tog han sig sedan till STCC säsongen 2013,

Prinsen körde flera säsonger i den högsta racingserien och vann ett lopp i Falkenberg 2015. Men när serien bytte reglemente till säsongen 2017 hade Volvo ingen bil att ställa på banan. Istället blev det två säsonger i Swedish GT, den sista i en Lotus.

Förra året deklarerade prinsen att han tog ett sabbatsår för familjens skull.

Väntar på TCR-bil

Många väntade att prinsen skulle återvända till STCC med Geelys TCR-bil Lync & Co, den bil som bland andra Thed Björk kört i WTCC. Men Geely har skjutit upp lanseringen av bilen i Europa och något STCC-alternativ fanns alltså inte tillgängligt.

Istället blir det tillbaka till rötterna, till den typ av bilar prinsen startade sin racingkarriär i. Premiären i Porsche Carrera Cup sker på Ring Knutstop 15 maj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.