Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berggren: Plötsligt blev rallyt intressant

En snövall förändrade allt.

Plötsligt ligger Norge först i spår för att vinna Svenska rallyt.

Men räkna inte bort Belgien eller Frankrike.

Norge och Sverige sparkade i gång festen i Svenska rallyt. Men snart såg det ut som vanligt - en kamp mellan Frankrike och Finland.

Jari-Matti Latvala har en bra plan för att bli världsmästare i rally. Det är bara ett fel med den - Sebastien Ogier har en snabbare.

Duellen om VM-titeln såg länge ut att bli en duell även om segern i Svenska rallyt. Men den nionde specialsträckan i Torsby vände upp och mer på hela rallyt. Ogier slog i en snövall och Latvala hamnade i diket. Det som såg ut som en gammal vanlig VM-tävling blev plötsligt väldigt intressant.

***

Jag är kanske allra mest imponerad av belgaren Thierry Neuville i Hyundai. Minns att Neuville nollade i Sverige förra året och att han fortfarande sitter i en gammal bil. I morse hade Neuville en pallplats inom räckhåll och det tyder på en väldigt mogen körning. Belgaren är till exempel före tippade förhandsfavoriten Mads Östberg.

***

Det ska också bli intressant att följa hur VW-teamet sköter ordergivningen nu när Andreas Mikkelsen är i ledning och Ogier jagar. I morse hade Mikkelsen 25 sekunder upp på Ogier - det är inte alls någon trygg ledning även om norrmannen säkert har en växel till att plocka fram om det verkligen blir segersnack söndag förmiddag.

***

Många snackade om svenskfighten i WRC2 men i morse sladdade Tidemand totalt och det är bara Fredrik Åhlin som har minsta chans på pallen i klassen.

***

Estländaren Ott Tänak och polacken Robert Kubica har inte alls lyckats så här långt. Kanske är det mer ett tecken på att Ford hamnat efter i utvecklingen än om de individuella förarnas prestation.

***

SportExpressen sände direkt från Rally Sweden Historic i går eftermiddag och från RallyX On Ice i går kväll. Sändningarna blev en stor succé och vid lunchtid i dag sänder vi Historic igen - surfa gärna in då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.