Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Finska stjärnan stannar hos toppteamet

Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Valtteri Bottas och Mercedes förlänger sitt samarbete. Det bekräftade parterna under torsdagen, inför helgens GP på Silverstone.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att teamet fortsätter att tro på mig, säger Bottas.

Bilden av hur nästa års föraruppställning i formel 1 kommer se ut börjar klarna allt mer. Nu står det klart att finske Valtteri Bottas förlänger sitt kontrakt med Mercedes, till och med slutet av 2021.

Han kom till teamet från Williams inför säsongen 2017 och har tillsammans med Lewis Hamilton varit bidragande till att Mercedes vunnit konstruktörstiteln sedan dess, detta trots att Bottas poängmässigt legat en bit bakom sin teamkamrat.

– Jag har blivit bättre för varje år som gått och jag har aldrig tidigare varit så bra som jag är nu. Min dröm har alltid varit att bli världsmästare och att få vara kvar hos Mercedes ger mig bästa möjliga chansen att vinna både i år och nästa år, säger Bottas i ett pressmeddelande.

Lewis Hamilton har ännu inte skrivit på ett kontrakt för nästa år, men uppges även han vara nära en förlängning.

Teamchef Toto Wolff:

– Jag är säker på att vi just nu har den starkaste föraruppställningen i hela fältet. Att vi nu får ha kvar Valtteri är ett viktigt första steg i att bevara detta även framöver.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.