Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ericssons första ord om avskedet

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: YONG TECK LIM / AP TT NYHETSBYRÅN

Antonio Giovinazzi är klar som Saubers andra förare under nästa års formel 1-säsong.

Det innebär att svenske Marcus Ericsson förlorar sin plats. Svensken tar över rollen som tredjeförare i teamet – och kommer därmed inte att stå på startlinjen under nästa års formel 1-säsong.

– Jag är tacksam för åren jag fick som förare i formel 1, säger Marcus Ericsson i ett pressmeddelande.

För ett par veckor sedan blev det officiellt att den tidigare världsmästaren Kimi Räikkönen tar en av platserna i Sauber nästa år. I dag bekräftade Sauber att Ferrari-junioren Antonio Giovinazzi tar den andra – vilket innebär att Marcus Ericsson nu tvingas lämna sin plats som förare i teamet.

Svensken tar över Giovinazzis tidigare roll som tredjeförare i teamet, vilket i sin tur innebär att han inte kommer att köra några lopp i formel 1 nästa år. Ericsson fortsätter även att arbeta som ambassadör för Sauber och Alfa Romeo.

– Jag är stolt över att ha fått representera Sauber och Alfa Romeo under de här fyra senaste åren. Jag skulle ha älskat att få fortsätta köra, men att kunna ha en förare som Kimi Räikkönen är en otrolig möjlighet för teamet. Jag kommer att fortsätta ge allt jag har för teamet, som jag alltid har gjort, säger Marcus Ericsson i ett pressmeddelande.

I ett inlägg på Twitter öppnar han för att börja köra i en ny racingserie.

”Jag ser fram emot att få utforska andra alternativ. I dag är inte slutet, det är bara början på ett nytt kapitel”, skriver han.

https://twitter.com/Ericsson_Marcus/status/1044574335829192704

Ericsson tvingas lämna förarrollen

Marcus Ericsson har kört i formel 1 sedan 2014. Han började hos det senare konkursdrabbade Caterham, men har sedan 2015 kört för Sauber.

Under årets säsong har det dock spekulerats allt mer kring Ericssons framtid hos teamet, som de senaste åren blivit allt mer framgångsrikt och vars platser därmed blivit allt mer eftertraktade.

– Jag har vetat att konkurrensen om platserna är tuffare än någonsin, och det visade inte minst en sån sak som att Kimi signar, sa Ericsson så sent som för en vecka sedan. 

Nu står det klart att Ericsson får kliva åt sidan för Giovinazzi, som är en del av Ferraris förarakademi och som tidigare kört två lopp i formel 1, då han hoppade in för en skadad Pascal Wehrlein i Sauber.

– Vi vill tacka Marcus för den hängivenhet han visat teamet och det jobb han gjort för oss de senaste åren. Vi är väldigt nöjda över att få ha kvar honom i Sauber-familjen även framöver, säger Frédéric Vasseur, teamchef för Sauber, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Vi har tagit viktiga steg under 2018 och Marcus har haft en viktig del i det. Han har en lång historia med teamet och nu ser vi fram emot nästa kapitel.

https://twitter.com/SauberF1Team/status/1044564713781317633

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se