Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Behandlas för att få ett mer normalt liv”

Jean Todt.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FOTOARENA IMAGO SPORTFOTODIENST
Michael Schumacher.
Foto: AI PROJECT / ACTION IMAGES BILDBYRÅN
Foto: LUCA BRUNO / AP
Foto: VALERIA WITTERS / WITTERS BILDBYRÅN

Jean Todt berättar nya detaljer om Michael Schumachers liv.

FIA-presidenten är fortsatt fåordig om Schumachers hälsa men ger en ny kommentar om sin vän.

– Han har behandlats för att kunna återvända till ett mer normalt liv, säger Todt enligt sajten Ouest-France.

Det har gått sju år sedan Michael Schumachers allvarliga skidolycka i Méribel och det är fortfarande bara ett fåtal personer som vet hur det egentligen står till med formel 1-legendaren.

Hans familj är sparsam med uttalanden kring Schumachers hälsotillstånd och en av de få personerna som vet mer om hur han mår är Jean Todt – ordförande för det internationella bilsportsförbundet FIA och nära vän med familjen Schumacher sedan sin tid som teamchef för Ferrari. 

Jean Todt har tidigare berättat att Michael Schumacher följer sin son Micks framgångar på banan men även han är fåordig när det gäller vännens hälsotillstånd.

– Jag träffar Michael väldigt ofta, en eller två gånger i månaden. Och mitt svar är alltid detsamma: Han kämpar. Och vi andra kan bara hoppas att saker och ting ljusnar för honom och hans familj, sa Todt till RTL France i november.

Jean Todt om Schumachers liv

Nu har Jean Todt pratat om Michael Schumachers hälsa igen i samband med att han gav ut boken ”Miljontals liv som ska räddas på världens vägar”.

– Jag vill vara väldigt diskret om det här ämnet eftersom vi vet att Michael Schumacher hade en mycket allvarlig olycka den 29 december 2013 som tyvärr fick allvarliga konsekvenser, säger Todt enligt Ouest-France.

Han fortsätter:

– Sedan dess har han behandlats för att kunna återvända till ett mer normalt liv.

Jean Todt är också glad över att Mick Schumacher ska köra formel 1 nästa säsong.

– Jag är mycket glad. För det är en familj som jag älskar, han är ett barn som jag såg växa upp. Jag har en speciell tillgivenhet till honom, han har en passion för racing. Så länge det går bra för honom är jag glad, säger Todt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.