Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avslöjar: ”Det där är bara en fräck lögn”

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/FASSBENDER IMAGO SPORTFOTODIENST

Det har vid ett flertal tillfällen spridits falska nyheter om Michael Schumachers hälsa.

Det hävdar den tyska tidningen Tageszeitung. 

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde.

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick formel 1-legendaren återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering. Men detaljerna kring Schumachers vård har varit få – delvis på grund av att inhemska tidningar hotats med stämningar om de sprider information om Michael Schumacher.

"Det är rötägg"

Men vissa nyhetsförmedlare vågar sig ändå på att rapportera om ikonens hälsa. Ofta bygger artiklarna på obekräftad information och tomma spekulationer. Det hävdar den tyska dagstidningen Tageszeitung.  

"Det finns alltid rötägg i alla olika delar av livet. Människor som försöker vinna fördelar genom att bryta mot reglerna och spela på folks känslosträngar. Speciellt när det handlar om pengar är folk villiga att strunta i allt vad vett heter", skriver tidningen i en artikel om spridare av falsk Schumacher-information. 

"Är bara en fräck lögn"

Tageszeitung tar upp ett exempel på hur en sajt har paketerat en i grunden informationslös artikel och fått det att framstå som att man hade brådskande nyheter om Schumacher att leverera till läsarna. 

"En sajt tog helt påhittade uppgifter om Michael Schumachers hälsa, gjorde en rubrik som löd 'Tragiskt besked' och utlovade dramatiska nyheter till läsarna. Problemet: det fanns inga nyheter om Schumachers hälsa, hela historien är bara en fräck lögn!", skriver Tageszeitung. 

Tageszeitung avslutar sin artikel med en uppmaning om att bara lita på Schumacher-uppgifter som kommer direkt från officiella källor. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!